מתכונים מעניינים כשמקבלים שעועית
השעועית הירוקה והצהובה הנאכלת כתרמיל שלם בטרם תופחים זרעי השעועית בתוכו היא מעדן אמיתי. ראשית תנו ביס בתרמיל בטרם בישולו ותגלו פריכות ומתקתקות מפתיעה (בעיקר בצהובה). ע
כשיו אפשר להתחיל לחשוב ביצירתיות כיצד לשלבה במטבח.
נציג כאן שתי אפשרויות המנסות לממש את הפוטנציאל הגדול הגלום בה.
האפשרות הראשונה מנסה לשמור על הפריכות והטריות של השעועית (ובכך גם על ערכיה התזונתיים). נתחיל בלקצץ את קצוות התרמילים שאיתם היה התרמיל מחובר לשיח (יש המקפידים לקצץ את שני הקצוות אך אין באמת צורך בכך). כעת ניתן לאדות מעט את התרמילים בסיר אידוי או במחבת עם שכבה דקה של מים בתחתית עד שהרכות מוצאת חן בעיניכם. כדאי לא להגזים ולאבד את המרקם הפריך. עכשיו רק צריך לחשוב על סלט יצירתי ומתובל היטב ולשלב בו את התרמילים. הנה כמה הצעות: רוקט וקוביות דג מוקפצות/ אבוקדו, בטטה וסומסום עם מעט סויה/ שבבי סלק וחסה עם גרעיני חמנייה קלויים/ עגבניות שרי ובצל ירוק/ תפו"א, ביצה קשה, אפונה ורוטב על בסיס מיונז. הכי חשוב זה להתפרע עם הדמיון...
האפשרות השנייה היא לשלב את התרמילים בבישול ארוך. התרמילים הופכים רכים ונימוחים וסופגים היטב את הטעם של שאר מרכיבי התבשיל. גם כאן הדמיון הוא המתכון האמיתי... תבשיל ירקות וחלב קוקוס/ כבש ומנגולד/ עגבניות גזר ושום, ירקות שורש עם יין לבן וחרדל. בקיץ כמובן מומלץ לאכול תבשילים כאלו רק שהקרירות של הערב מגיעה...
תהנו.
(מתוך עלון 2)
תבשיל שעועית ירוקה ופלפל
חצי קילו שעועית ירוקה מנוקה וקצוצה דק
רבע קילו עגבניות קלופות וקצוצות
2 פלפלים מנוקים וחתוכים לרצועות
חצי בצל קצוץ
2 שיני שום
כף כפות תימין / אורגנו
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
בסיר בינוני שופכים את שמן הזית ומאדים בו בצל ושום עד לשקיפות. מוסיפים פלפלים ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את העגבניות, מרתיחים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כחצי שעה בסיר מכוסה. את השעועית מכניסים לסיר אחר מלא במים ובקצת מלח ומבשלים 2 דקות ולא יותר…
מסננים את השעועית ומוסיפים לסיר הרוטב ( רק לאחר שהתבשל כחצי שעה). עכשיו נותר רק לתבלן עם התימין /אורגנו המלח והפלפל.
בתאבון!
(מתוך עלון מס' 50)