תירס למשתעממים מההר... מתכוני תירס
תירס למשתעממים מהר...
באמת ובלי קלישאות, תירס הכי טעים לקטוף, לקלף ולאכול, ללא כל בישול או תוספת. אבל מי שבכל זאת מתעקש לאתגר את עצמו קולינרית או להרשים את האורחים הנה שתי אופציות...
צולים את התירס על גחלים בחום לא חזק מדי. בצד ממיסים חמאה על האש החלשה ביותר ומוסיפים לה שום כתוש ובזיליקום קצוץ. מבשלים יחדיו מעט במחבת בלי לשרוף מדי את החמאה. ההמשך ברור. מורחים את החמאה המתובלת על התירס ונועצים שיניים...
חותכים את התירס לפרוסות של כ-3 סנטימטר. מכינים בצד תיבול של רוטב צ'ילי חריף-מתוק עם קצת סויה. מחממים מחבת פסים מברזל משומנת בחמאה. כעת יש שתי גרסאות. בראשונה צולים את פרוסות התירס היטב מכל הכיוונים ומניחים בקערה . מוסיפים את התיבול וכוסברה קצוצה ומערבבים. בשניה צולים את פרוסות התירס כאשר התיבול כבר עליהן ומוסיפים בהגשה כוסברה קצוצה ממעל.
(מתוך עלון מס' 6)