תירס למשתעממים מההר... מתכוני תירס

July 18, 2013

תירס למשתעממים מהר...

באמת ובלי קלישאות, תירס הכי טעים לקטוף, לקלף ולאכול, ללא כל בישול או תוספת. אבל מי שבכל זאת מתעקש לאתגר את עצמו קולינרית או להרשים את האורחים הנה שתי אופציות...

  1. צולים את התירס על גחלים בחום לא חזק מדי. בצד ממיסים חמאה על האש החלשה ביותר ומוסיפים לה שום כתוש ובזיליקום קצוץ. מבשלים יחדיו מעט במחבת בלי לשרוף מדי את החמאה. ההמשך ברור. מורחים את החמאה המתובלת על התירס ונועצים שיניים...

  2. חותכים את התירס לפרוסות של כ-3 סנטימטר. מכינים בצד תיבול של רוטב צ'ילי חריף-מתוק עם קצת סויה. מחממים מחבת פסים מברזל משומנת בחמאה. כעת יש שתי גרסאות. בראשונה צולים את פרוסות התירס היטב מכל הכיוונים ומניחים בקערה . מוסיפים את התיבול וכוסברה קצוצה ומערבבים. בשניה צולים את פרוסות התירס כאשר התיבול כבר עליהן ומוסיפים בהגשה כוסברה קצוצה ממעל. 

(מתוך עלון מס' 6)

Please reload

כתבות אחרונות
Please reload

חיפוש לפי תגים
Please reload

(עמותת קיימא"- ארגון נוער סביבתי חברתי (ע.ר 580568103"

© All Rights Reserved Kaima 2013