מרקים חדשים לחך

August 2, 2013

מרק חצילים

  • 2 חצילים בינוניים

  • 2 תפו"א

  • 2 גזרים

  • בצל גדול

  • 5-6 שיני שום

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • שמן זית

  • אגוז מוסקט

  • מלח/פלפל (לבן מתאים פה)

  • פפריקה מתוקה או חריפה (תלוי במצב הרוח)

 

קולים בתנור / על הגז / על המדורה את שני חצילים עד להתרככות מלאה. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית בסיר מתאים עד להשחמה. קוצצים את שיני השום ומוסיפים לדקה או שתיים. מוסיפים את ה"בשר" שגירדתם מהחציל וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות. מוסיפים תפו"א וגזר חתוכים גס ומכסים במים (לא יותר מדי) ומבשלים עד ריכוך.

טוחנים את המרק למחית סמיכה (אפשר להוסיף מים אם יצא דליל מדי). מוסיפים את התבלינים וחופן פטרוזיליה קצוצה דק דק, מערבבים היטב ומבשלים עוד כ -10 דקות על אש נמוכה.

אפשר בשלב זה גם להתפרע ולהוסיף קצת יין לבן או להקרים עם שמנת, בתאבון…

(מתוך עלון מס' 15)

 

 

מרק חסה(בצבע וטעם של מרק אספרגוס)של הלקוחה יעל

לקוחה אמיצה ויצירתית במיוחד שלחה לנו מתכון לאמיצים בלבד. אנא שחררו קיבעונות וחששות וצאו למטבח עם רצון לחוות ולהתנסות…

 

  • בסיר גדול מאדים בצל קטן בתערובת של שמן זית וחמאה

  • מוסיפים 2-3 מקלות סלרי חתוכים

  • 8 גבעולי בצל ירוק

  • צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה לפי הטעם

  • ראש גדול של חסה עגולה

  • 1/2 כוס אורז

  • הרבה טימין טרי

  • מתבלים במלח ופלפל

מוסיפים מים ולמי שלא בוחל באבקות מוכנות - גם כף גדושה אבקת מרק ירקות

מבשלים עד שהאורז מתרכך, טוחנים היטב את כל התערובת.

באופן מפתיע יש למרק טעם של מרק אספרגוס.

(מתוך עלון מס' 17)

 

 

חם בחוץ וקר בצלחת

המלפפונים העגבניות והשמש מגיעים לעונת השיא שלהם. הנה שני מתכונים קרירים וטעימים:

גספאצ'ו·

  • 5-6 עגנבניות בשלות (אם יש רכות אז כמובן...)

  • מלפפון גדול או שניים קטנים.

  • גמבה אדומה (גם ירוק או צהוב זה אחלה)

  • שתי שיני שום

  • חצי בצל קטן (מי שמתקשה עם בצל חי יכול לוותר)

  • פרוסת לחם שנשארה

  • נענע לפי החשק

  • שמן זית ולימון סחוט לפי הרגש (או המוצא)

  • מלח ופלפל

חותכים את כל הירקות גס וטוחנים היטב עם שאר המרכיבים במעבד מזון או בלנדר.מגישים עם קרוטונים/ עלי בזיליקום/ קוביות בולגרית לפי הדימיון...

 

מרק יוגורט קר

  • 1 ק"ג יוגורט (רצוי כבשים אבל כל יוגורט תופס)

  • 3-4 מלפפונים

  • 4-5 שיני שום (לחובבי שום)

  • שני בצלים ירוקים

  • נענע

  • לימון סחוט

  • מלח ופלפל

קוצצים דק את המלפפונים, מערבבים עם חצי כפית מלח שולחן ומעמידים במסננת לחצי שעה. יוצקים את היוגורט לקערה מתאימה. מוסיפים את המלפפונים, שיני השום כתושות, בצל ירוק קצוץ היטב, נענע קצוצה היטב, לימון ופלפל (מלח כבר יש על המלפפונים). גם כאן היצירתיות מתבקשת וכל תוספת מבורכת. מגישים קר לאחר שהייה במקרר...

(מתוך עלון מס' 4)

 

מרק צנונית וקולרבי

  • 2 קולרבי

  • 3-4 צנוניות גדולות

  • 1 תפו"א גדול

  • 2 בצלים בינוניים

  • 7-8 שיני שום

  • חצי כוס יין לבן

  • חופן כוסברה קצוצה

  • שמן שומשום

  • קינמון

  • אגוז מוסקט

  • ציפורן

  • פלפל לבן

  • מלח

 

מחממים בסיר 2-3 כפות שמן שומשום ומטגנים קלות את הבצל חתוך גס.

מוסיפים את שאר הירקות חתוכים גס, מכסים במים ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את הכוסברה וטוחנים את כל תכולת הסיר למרקם אחיד. מוסיפים את כל התבלינים, ואת היין ומבשלים כ- 10 ד' על אש נמוכה.

בתאבון...

(מתוך עלון מס' 19)

 

 

מרק שלג חם

 

  • כמות יפה של כרובית (בערך ½ ק"ג)

  • קולרבי אחד גדול

  • תפו"א אחד גדול

  • שורש סלרי

  • בצל אחד גדול

  • גזר אחד בשביל הטעם

  • חצי ראש שום

  • 2 אגסים (אופציונלי)

  • חמאה

  • פלפל לבן

  • אגוז מוסקט

  • מלח

 

 

את חצי ראש השום אופים בתנור כמו שהוא כ-20 ד' על 200 מעלות.

את כל שאר הירקות קולפים וחותכים גס.

ממיסים חמאה בסיר גדול ומתחילים בטיגון הבצל. אחרי כמה דקות מוסיפים אליו את הגזר ותפו"א וממשיכים בטיגון עוד קצת. מוסיפים את שאר הירקות, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך מלא.

מרוקנים את שיני השום האפוי (לחיצה על קצה של כל שן תרוקן מהקצה השני את משחת השום האפוי שבפנים) לסיר הירקות וטוחנים הכל יחדיו. מתבלים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-10 ד'.

להרפתקנים המעוניינים בטוויסט מתקתק ומעניין יכולים להוסיף שני אגסים לירקות המתבשלים.

מומלץ להתפרע בגבינה קשה מגורדת אל תוך קערת המרק...

בתאבון!

(מתוך עלון מס' 25)

 

גספצ'ו האנדלוסי הקלאסי - השף חיים כהן

  • קילו עגבניות בשלות וקלופות

  • שתי כוסות קוביות קרח

  • שתי פרוסות לחם לבן נטולות קרום קשה ושרויות במים לפחות שעה

  • שתי שיני שום קלופות

  • שש כפות שמן זית

  • שלוש כפות חומץ שרי

  • כפית מלח

 

לתיבול:

  • מלפפון / פקוס...

  • בצל אדום

  • פלפל ירוק

  • פלפל חריף

  • קרוטונים

  • שתיים או שלוש ביצים קשות

 

מכניסים למעבד מזון את הלחם ( סחוט ממי ההשרייה) העגבניות, השום, השמן, החומץ והמלח. מעבדים היטב, לפחות 5 דקות. מעבירים את תוכן המעבד לקערה. מוסיפים לתוכה את הקרח, מכסים בניילון נצמד ומעבירים הכול לקירור של שלוש שעות לפחות.

את זמן הקירור מנצלים לקיצוץ הירקות השונים שישמשו לעיטור ולתיבול המרק.

את כל הירקות הקצוצים מניחים כל אחד בקערית משלו, כך גם את הקרוטונים ואת הביצים הקשות ( חתוכות לפרוסות).

מוציאים את הגספצ'ו, מחלקים לקעריות הגשה, ועכשיו שכל אחד יוסיף את הירקות / ביצים / קרוטונים לפי טעמו...

(מתוך עלון מס' 52)

 

מרק תרד ודלורית של מרית

ניתן להגיש חם/קר/פושר

 

דלורית בינונית מבושלת במים, מנוקה (אחרי הבישול) מגרעינים, ומרוסקת במעבד מזון ידני.

צרור תרד ניוזילנדי (מהסל השבועי), מאודה ב-100 גרם חמאה, עד נבילה.

4 שיני שום קצוצות, מטוגנות בזהירות, בתוך התרד.

 

ערבוב וריסוק של התרד בתוך רסק הדלורית.

מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

5 דקות הרתחה עדינה.

 

תוספת של מיכל שמנת מתוקה, מלאה או דלה יותר, או יוגורט אחד או שנים, או פחית קרם קוקוס או כל דבר העולה בדעתכם...

(מתוך עלון מס' 60)

 

מרק כרובית לחורף חם

( את הכרובית אפשר להחליף בברוקולי).

 

  • בסיר מרק ממיסים 50 גר' חמאה ושתי כפות שמן זית. מאדים כרישה אחת קצוצה ובצל בינוי קצוץ עד להזהבה. מוסיפים שלוש שיני שום כתושות, כף עלי פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.

  • מוסיפים חצי כוס יין ומאדים כ- 2 דקות. מוסיפים כרבע קילו תפו"א קלופים וחתוכים לרבעים, מתבלים במלח ופלפל ושוב מערבבים קלות.

  • זה הזמן לשפוך ליטר וחצי מים לתוך הסיר ולהרתיח. כעת מוסיפים קילו כרובית מפורקת לפרחים קטנים, מרתיחים שוב ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה. מסירים מהאש, טוחנים לתערובת רכה, מתבלים באגוז מוסקט ( בזהירות שלא ישתלט..) ומוסיפים כוס שמנת מתוקה.

  • מרתיחים שוב, מתקנים תיבול והמרק מוכן. בהגשה אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה.

(מתוך עלון מס' 74)

 

מרק עדשים ומנגולד (של חיים כהן)

רכיבים:

  • רבע קילו עדשים חומות

  • חצי קילו עגבניות קלופות וקצוצות

  • 2 צרורות גדולים של מנגולד (קצוץ)

  • 1 בצל

  • שום (לפי טעמכם)

  • שמן זית

  • מלח, פלפל

הכנה:

  • בסיר גדול שמים ארבע כפות שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל והשום עד שהוא נעשה שקוף.

  • מוסיפים את העדשים, מערבבים דקה או שתיים ומוסיפים שני ליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול שעה וחצי, בסיר מכוסה.

  • מוסיפים עגבניות ומנגולד. מתבלים במלח ופלפל, מביאים מחדש לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול חצי שעה נוספת.

(מתוך עלון מס' 89)

 

 

 

מתכונים מעניינים נוספים

מרק לפת עם חרדל ודבש

מרק עלים ירוקים ואורז

 

 

 

Please reload

כתבות אחרונות
Please reload

חיפוש לפי תגים
Please reload

(עמותת קיימא"- ארגון נוער סביבתי חברתי (ע.ר 580568103"

© All Rights Reserved Kaima 2013