עלון מס' 15: - על חברי צוות חדשים, חברי צוות שנפרדים וסוגי דלעות
מהנעשה בחווה בבית זית (שיגרה חקלאית מתחת לבית…)
מהמשרד…
השבוע הצטרפה אלינו עירית היקרה, שחקנית חיזוק משמעותית. ודאי תזכו לשמוע את קולה בבליל הקולות המגוון שעונה לטלפון של החווה (כשהוא יתוקן) ואת תשובותיה המנוסחות היטב תזכו לקרוא במייל.
שיהיה המון בהצלחה ובכיף…
בעקבות טירוף החגים והחופשים מי מבינכם שמקבל סל אחת לשבועיים ודאי קצת מבולבל.
מי שהיה אמור לקבל סל שבוע שעבר (וכמובן לא קיבל בעקבות חופשת סוכות בשדה) יאלץ להמתין בסבלנות שבוע נוסף עד לחמישי הבא (10.10). למרות שמצב זה יוצר רצף של שבועיים ללא סל חשוב לנו האיזון המספרי בין השבועות. כך אנו מונעים מצב בו כל הלקוחות שמקבלים סל אחת לשבועיים יקבלו אותו באותו השבוע.
תודה על ההבנה וסליחה על ההמתנה…
מהשדה…
רגע לפני שירקות החורף משתלטים על השדה ועל המייל השבועי נקדיש את תשומת הלב הראויה ל"כתומים" שליוו אותנו כל הקיץ וימשיכו ללוות את הסלים גם בשבועות הקרובים.
אז השבוע סיימנו לפנות את חלקות הדלורית והדלעת ואת הדלעות האחרונות שעוד הבשילו להם באיטיות. את הדלעת והדלורית זרענו באיחור קל אי שם במאי ולאורך הקיץ שתי החלקות סבלו בעיקר מרעבונם של מכרסמים שונים. את הקרב המאסף ניהלו בגבורה ג'ורג'יו ונפתול, צמד חתולי החווה האמיצים, ותמיר שדאג לצוד במהרה כל דלעת שהבשילה ולהעבירה למחסן.
גם הדלעת וגם הדלורית הן גידול ארוך יחסית, אך הפרי הבשרני והקליפה העבה של שתיהן מאפשרות לשמור אותן זמן רב לאחר הקטיף.
בחלקת הדלעות זרענו שלושה סוגי דלעות:
דלעת נאפולי- זוהי דלעת מאורכת שצבועה בגווני חום ירוק. היא שייכת לאגף הדלעות הבינוניות ומשקלה נע בין 7-15 ק"ג. אתם מקבלים אותה בסלים בצורת פרוסה עגולה.
דלעת טריפולי- זוהי דלעת נפוצה מאוד בארץ הפוזלת כבר למשפחה של הגדולות ממש . צורתה אליפסה המחולקת לפלחים וצבעה נע בין צהוב בהיר עד כתום. משקלה יכול להגיע גם ל-20 ק"ג ואתם כמובן מקבלים אותה חתוכה ומחלוקת היטב (משימה לא פשוטה בפני עצמה…).
דלעת פרובנס- הנאה ביותר שגדלה הקיץ בשדה. צורתה עגול פחוס המחולק לפלחים, וצבעה כתום. זוהי דלעת בינונית שמשקלה נע בין 6-14 ק"ג.
למרות שדלעת הפרובנס נחשבת לבעלת הטעם והמרקם הטובים ביותר מבין השלושה, אנו עוד לא הבחנו בהבדלים משמעותיים בין הדלעות. אם בישלתם, אפיתם, הקפצתם או טיגנתם והבחנתם בהבדלים כלשהם חשוב לנו מאוד לשמוע ולדעת להמשך הדרך…
אז מה צפוי לנו השבוע בסל…עגבניה, מלפפון, דלורית, חציל, גזר, פטרוזיליה, מנגולד, כוסברה/עירית, חסה ותפו"א. בסל הגדול יצטרפו להם… רימון, לוביה, בצל ירוק ושרי.
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים ממגדלים אחרים השבוע על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).
לסלים ניתן לצרף לפי הזמנה מראש (עד רביעי ב-12:00) לחם של עומר האופה הקהילתי. סוגים ומחירים בקישור לטופס ההזמנה.https://docs.google.com/forms/d/1em3wjmPFyW15Za19A5gsRoGxJLyYdGSiU-K14aN3FPM/viewform
מההרים סביב…
"אחרי החגים" המיוחל והמקולל כאחד הגיע ואנו נאלצים להיפרד משותף יקר שממשיך לדרכו.
אורי קנדל היקר (בתמונה) הוא שותף לרעיון הקמת החווה עוד לפני שזאת הפכה לרעיון ואולי עוד הייתה רק הגיג או מחשבה.
אורי הביא איתו לחווה אהבה אמיתית לנוער ולאדם שבהם, אהבה שלא נותנת לקטיף שעועית או לסיקול אבנים מתיש להשכיח את העשייה החינוכית ואת הדאגה לנער.אורי דחף שנערוך פיילוט בחודשי הקיץ ואף רתם לכך את הרשויות. איתר את הנערים המתאימים, הביאם להיכרות וראיונות בחווה, ליווה אותם במהלך הקיץ (וגם אחריו…) ונתן לכולנו מתנה גדולה ומשמעותית.
אורי יוצא לדרך חדשה (משרדית ומעונבת משהו…) ויחסר לנו מאוד, הן בעשייה והן ברוח, שיהיה המון בהצלחה ואל תשכח אותנו אי שם בחלונות הגבוהים…
מהמטבח…
בערבים כבר קר, היורה כבר ירד והחורף ממש בפתח, אבל שיחי החצילים עוד לא אמרו די וממשיכים בשלהם. מה הפתרון? מרק חצילים לפתיחת החורף!!! נשמע מוזר (אולי לחלקכם אפילו מגעיל)? תקראו, תנסו, תטעמו והשאר כבר יישאר בעבר…
המתכון עבור מרק חצילים אשר היה בעלון –נמצא בנפרד באתר.
שיהיה לכולנו סוף שבוע של רגיעה ומנוחה אחרי שבוע שגרתי למדי… צוות החווה.