מתכוני שומר למעזים...
פאי שומר ואגסים
וכמובן נקנח במתכון עגול לכבודו של חוני אשר היה ידוע ביכולת של תפילותיו להיענות.
המתכון מבוסס על פאי בסגנון צרפתי אשר הוכנסו בו מרכיבים מקומיים, וזה עובד!!!
בצק פריך לפאי
2 יחידות שומר
2 אגסים
400 גר' גבינת קמבוזולה שהיא מעיין שילוב של קממבר וגורגונזולה. אם לא מוצאים אז אפשר להסתפק בחצי קממבר וחצי גורגונזולה או משהו בסגנון.
שורש ג'ינג'ר טרי
3 ביצים
פטרוזיליה
מלח גס
פלפל גרוס
מכינים בצק פריך לפאי (שלל מתכונים עתירי חמאה ומוצלחים ניתן למצוא באינטרנט) ופורסים אותו בתבנית פאי (לא לפשל עם התבנית העגולה, זה בשביל הגשם…).
קוצצים גס את שתי יחידות השומר ומאדים בסיר מכוסה עם מעט חמאה כרבע שעה על אש נמוכה.את השומר מפזרים בצורה אחידה על הבצק. חותכים לקוביות את הגבינה ומפזרים בצורה אחידה על השומר. קוצצים חתיכה יפה של שורש ג'ינג'ר טרי לקוביות קטנטנות, מפזרים על גבי הגבינה ומתבלים במעט מלח גס ופלפל גרוס. קולפים ומנקים את האגסים ופורסים לפרוסות דקות. מכסים את כל שטח הפאי בשכבה של פרוסות אגס. לבסוף טורפים שלוש ביצים יחד עם פטרוזיליה קצוצה ומפזרים על כל שטח הפאי.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה.
המרקם הנוזלי של הגבינה והטעמים החזקים של כל המרכיבים היו מוציאים את חוני מהמעגל שלו הרבה לפני שהגשם היה מגיע… בתאבון!
(מתוך עלון מס' 22)
שומרים אפויים בתנור, רק היום רבותי, רק בחורף.
הכי קל - חוצים את ראשי השומר לחצי, מסדרים על תבנית אפייה, מזליפים שמן זית ומלח גס. מחממים את התנור ל- 200 מעלות, עוטפים היטב את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור ל- 45 דקות.
(מתוך עלון מס' 75)
שומר צלוי ברוטב לימון וחומץ בלסמי
הלקוחה מרילין שלחה לנו את המתכון הבא, ואמרה "קל וטעים מאוד!"
3 שומרים גדולים. חתוכים לאורך.
שמן זית
חומץ בלסמי
מעט מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
חממו את התנור ל-200 מעלות.
כסו את רצועות השומר בשמן זית כך שהם מכוסים מכל הצדדים.
ערבבו לתוך השומר את מיץ הלימון וחומץ בלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם.
הניחו על תבנית אפיה והכניסו לתנור לכ-30 דקות, עד שהשומר מתקרמל.
בתאבון!
(מתוך עלון מס' 86)
והנה מספר מתכונים מעניינים נוספים: