עלון מס' 44: 30.4.13 - אימת השדה הצהובה...

April 30, 2014

מהנעשה בחווה בבית זית

 

 

קורס תכנון פרמקלצ'ר בהנחיית טליה שניידר יפתח בחווה ב- 1.6 !!!

פרטים מלאים בקישור

 

 

אימת השדה הצהובה

עם החום והפריחה באים גם משביתי השמחה. בשבועות האחרונים אנו עמלים לא מעט על גירוש חסר נימוס של הכשות משדותינו. כשות השדות הוא צמח טפיל שמקורו באמריקה הצפונית והחל מהמאה הקודמת הגיע לארץ והתפשט בה במהירות. הכשות הוא צמח ייחודי חסר עלים ושורשים שמשיג את צרכיו ע"י היטפלות לצמח אחר ויניקת חומרי הזנה ממנו. אם ראיתם בצידי הדרכים כתמים צהובים העשויים חוטים דקים ומפותלים זו היא הכשות. הצרה האמיתית והצרורה היא צורת הפצתה של הכשות.  כתם קטן וצהוב של כשות מסוגל להפיץ 500-1000 זרעים קטנים המסתננים למקורות המים, לחבילות הזרעים, לערימות הקומפוסט, לתוצרת הנקטפת ולאדמה כמובן. זרעים אלו עמידים ביותר ומסוגלים לחיות בתרדמת שנים רבות. המשמעות המצערת היא שגם אם אספת מהשדה את הכשות שנה אחרי שנה בטרם פריחתה, עדיין ממתינים להם בקרקע זרעים שינבטו להם מדי שנה. נוסיף לכך את יכולתה המופלאה של הכשות להתרבות וגטטיבית (אם כיסחת את העשבייה ופיזרת חוטי כשות לכל עבר, כל חוט קטוע כזה ביכולתו להתפתח ולהפוך לצמח עצמאי בפני עצמו) והנה לכם צמח חסר מעצורים…

 

אז מה עושים?

מתמידים ומתעקשים!

אוספים ומרחיקים מהשדה וממשיכים ואוספים ומרחיקים ואוספים ומרחיקים...

הכשות נטפלת וגדלה בעיקר על עשביית הבר ומשם שולחת זרועות לצמחי התרבות שאנו מגדלים. אם נדאג לעשב היטב את הערוגות ולהרחיק את הכשות באופן קבוע בטרם שליחת זרועותיה לכל עבר ובטרם פריחתה נצליח לפחות למנוע את פגיעתה בגידולים שאנו חפצים ביקרם. זו לעיתים עלולה להיות עבודה מייאשת למדי וישנם בחווה אנשי צוות שהכשות כבר פוקדת אותם בחלומות הלילה.

אך ללא ספק זהו עוד שיעור חשוב בחקלאות ומגבלות כוחה.

 

ואגב…

זו אינה הכשות של הבירה למי שכבר חשב להפיק ממנה תועלת שכזו. אך היא כן משמשת ברפואה העממית הערבית לריפוי מחלות בדרכי השתן והעיכול. מוזמנים, יש בשפע…

 

 

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, קולרבי, כרוב, תפו"א, פלפל, שום, מנגולד, חסה, בצל ירוק, כרובית/ברוקולי (רק בסל הקטן).

ובסל הגדול יצטרפו להם… סלק, גזר, בזיליקום ושרי.

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

 

מהמטבח...

 

חכם סיני אמר פעם

"המאכל היחידי שיש בו מספיק טעם של שום זה השום עצמו, וגם זה לא מספיק…"

 

קונפי שום-

http://food.walla.co.il/?w=/903/641519

3 מתכוני מרק שום-

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4332834,00.html

לחם שום-

http://www.foodsdictionary.co.il/tag/garlic-bread

 

 

שיהיה לכולנו סוף שבוע חריף ומרענן… צוות החווה.

 

Please reload

כתבות אחרונות
Please reload

חיפוש לפי תגים
Please reload

(עמותת קיימא"- ארגון נוער סביבתי חברתי (ע.ר 580568103"

© All Rights Reserved Kaima 2013