משוך בגזר... מתכוני גזר
קדירת שורשים וחומוס
2 בצלים בינוניים
3 גזרים גדולים
2 תפו"א גדולים
4-5 צנוניות גדולות
10 שיני שום
2 כוסות חומוס מושרה
2 כוסות יין לבן
חמאה
טימין
עלי דפנה
פפריקה
פלפל לבן
מלח
בסיר קדירה קטן מחממים כמות יפה של חמאה מעורבבת עם טימין. מטגנים את הבצל ומוסיפים אט אט לפי הסדר, תפו"א (חתוך גס), גזר (חתוך גס) שום (שיניים חצויות) וצנונית (חתוכה גס). מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומכסים ביין לבן ומים וסוגרים במכסה. מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור על כ-200 מעלות בין שעה לשעתיים (תלוי בסבלנות ובתנור).
חשוב לבדוק מדי פעם שישנה כמות נוזלים סבירה והתחתית לא נשרפת.
בתאבון...
(מתוך עלון מס' 19)
לביבות בטטה וגזר
מצרכים:
1 תפוח אדמה בינוני
חצי בטטה
2 גזרים
2 כפות קמח
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים בינוניות
מלח ופלפל - לפי הטעם
פטרוזיליה/כוסברה קצוצים - לפי הטעם
קורט טימין ורוזמרין (לא חובה)
הכנה:
מקלפים את תפוח האדמה, הגזר והבטטה ומגרדים בפומפייה. מוסיפים את הבצל הקצוץ.
מפזרים קורט מלח על הירקות ומעבירים למסננת למשך שעה, כדי שיגירו נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.
מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל. בשלב זה ניתן להוסיף גם מעט טימין ורוזמרין קצוצים דק.
מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית. מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.
(מתוך עלון מס' 90)
מתכונים נוספים מעניינים: