top of page

עלון מס' 49: 2.6.14 - על סיוטי החקלאי עם הבצל הירוק, ותזכורת על ירקות העונה בחווה...,

מהנעשה בחווה בבית זית (דמעות של חקלאים פיקחים )

מהמשרד…

נקודת החלוקה בירושלים נפתחה בבית הספר אדם במושבה הגרמנית. נשמח אם תפרסמו את הבשורה לחברים ומכרים ירושלמים. פשוט שלחו להם לינק לאתר kaima.org.il.

לירושלמים שנהגו לאסוף את סל הירקות ממסעדת 'דרך הגפן' בכל יום חמישי, אנו מציעים לעבור לנקודה במושבה הגרמנית. איך מגיעים? השער האחורי בביה"ס 'אדם', רחוב המגיד. צמוד למגדניית פאר (שער ביה״ס נמצא מצד שמאל של המגדניה). ניתן להגיע מרחוב שמואל מוהליבר ולהחנות את הרכבים בחניה הגדולה שבפינת הרחובות שמואל מוהליבר והמגיד. יש להיכנס דרך השער האחורי של ביה״ס, בצד ימין ישנו שלט ׳פינת מיחזור׳, סלי הירקות יחכו לכם מתחת לסככה.

ניתן לאסוף את סלי הירקות בין השעות 15.30 עד 21.00 בימי חמישי, או בין השעות 12.00 עד 16.00 בימי שישי.

מהשדה…(יודע חקלאי פיקח...)

הבצל הירוק ממשיך לככב בסלי הירקות, בחלומותיהם של החקלאים הצעירים ( יש שיאמרו גם בסיוטי הלילה) עד כדיי יצירת משבר חריף במיוחד בבית האריזה הקטן של החווה. בשבוע שעבר נשבר שיא שלילי בניקוי ואריזת בצל ירוק כמה שעות לפניי היציאה למשלוחים - שישה חקלאים קטנים, שלוש שעות גדולות ועשרים דקות!

בין חקלאי הוואדי הקטן פרצה מהומה קלה (על לא דבר) בדבר השאלה היכן לבלות זמן איכות עם הבצל, בחדר הסגור שבבית האריזה או שמא באוויר הפתוח. כנופיית חדר האריזה החלה לדמוע, אולי אף להזות מעט. אדי הבצל חדרו לנחיריהם, לעיניהם, אפילו ללבם, עד אשר נוצרה לה קבוצת חקלאים בוכייה ורגשנית מעט. לעומתם, כנופיית האוויר הפתוח, שנהנתה תחת עץ החרוב הרוויחה יתרון שפיות, חוש ריח חד במיוחד ויכולת ראייה מושלמת.

או אז העמיקה המחלוקת: מקלפי בית האריזה חשו שנתינה אמיתית היא נתינה שדורשת עיניים דומעות.

ואילו מקלפי עץ החרוב- הם כבר מזמן הלכו לארוחת הבקר…

לקראת חג הביכורים המתקרב, יבולי השדה הולכים ומתרבים. בשבוע שעבר סופר על ממלכת הדלועיים המתרחבת בשדה. השבוע, תמיר החקלאי רחרח 2 מלונים צהובים ופסק כי יש להתאזר בסבלנות, אולם יום לאחר מכן לא התאפק, וטעם מלון שהיה כתום ומתוק כדבש (בקרוב אצלכם בסל). השעועית הצהובה ואחותה הירוקה כבר פורחות בשיא תפארתן, והחלו לתת מפירותיהן המזכירים כמה מתפצחות בפה הן בטריותן (השבוע כבר ייכנסו לסלים הגדולים).

הפקוסים צצים בהמוניהם לקראת החג, והקישואים, צהבהבים-ירוקים-עגלגלים, מגיעים לשיאם בזמן הנכון. וכשיש הרבה ביכורים בחווה, אנחנו נהנים מארוחת מלכים- מהשדה, אל האש, סביב השולחן- מנגולד עם לימון ושום, תבשיל קישואים מתוקים, סלט פקוס עם פטרוזיליה ומלון בכור לקינוח.

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, פקוס/ מלפפון, פלפל אדום/ צהוב, קישוא בהיר/זוקיני/עגול, תפו"א, שרי, גזר, בצל ירוק, חסה, מנגולד/קייל ופטרוזיליה/ כוסברה.

ובסל הגדול יצטרפו להם… סלק, שעועית צהובה ודלעת

(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות".

לסלים ניתן לצרף בהזמנה מראש (עד יום רביעי ב 12:00) :

  • לחם של עמר האופה המקומי.

  • דבש דבורים טבעי ואורגני - הדבש טרי טרי ולכן נוזלי יותר ובהמשך יתמצק. מחיר לחצי קילו 27 ש"ח

  • ביצי חופש - מבית הגידול של מיכל ויעקוב מעין ראפה (מסעדת מאג'דה) 15 ביצים עבור 30 ש"ח.

מהמטבח של הלקוחה יעל:

המתכון שפורסם בעלון של קישואים עגולים ממולאים נמצא בנפרד באתר תחת השם "מתכונים של לקוחות"

שיהיה לכולנו חג ביכורים שמח!

צוות החווה.

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page