מתכונים לאחות של הבצל הירוק... מתכוני כרישה!

August 6, 2014

 

כרישה בחמאה ולימון

טעמה העדין של הכרישה מתחבר היטב ללימון ולחמאה.

 

2 כרישות שלמות חתוכות באורך של 5 ס"מ (רק החלקים הלבנים).

2 כפות סוכר

2לימונים סחוטים.

10 גרם חמאה.

חצי כפית מלח

מטגנים בסיר קטן את הכרישה עם חמאה כ- 3 דקות, מוסיפים מים ולימון ביחס של 1:1 עד שהכרישה מכוסה בנוזלים. אם לא הצלחתם לכסות את הכרישה, הוסיפו לימון סחוט ומים באותו היחס. הוסיפו את הסוכר והמלח, הביאו לרתיחה ובשלו באש קטנה עד שהכרישה רכה מאוד (כחצי שעה), בשלב הזה כדאי לטעום את הרוטב ולהחליט אם להוסיף עוד סוכר. כעת יש לפתוח את המכסה ולצמצם את הרוטב לשביעות רצונכם.

(מתוך עלון מס' 58)

 

קציצות כרישה וקישואים

מצרכים:

  • 5 קישואים

  • 1 כרישה (החלק התחתון-הלבן בלבד), פרוסה לטבעות דקות

  • 2 בצלים קצוצים

  • צרור פטרוזליה/כוסברה-ע"פ הטעם, קצוצה

  • 1/2 כוס קוואקר דק

  • 3 ביצים

  • מלח ופלפל ע"פ הטעם

הכנה:

  • מקלפים את הקישואים ומגררים על מגרדת בחלק הגס. מניחים בקערה, מפזרים 1/2 כפית מלח ומניחים בצד ל-10 דקות.

  • לאחר מכן, סוחטים את הקישואים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל ירוק, כרישה, פטרוזליה ,קוואקר, מלח, פלפל וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • מחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם מטגנים את הלביבות (לוקחים כף מהתערובת לקבלת לביבות אחידות) משני הצדדים, עד להשחמה. מניחים על נייר סופג.

 

 

 

מתכונים נוספים מעניינים:

מרק כרישה ובצל

מרק חומוס וכרישה של ג'יימי אוליבר

קציצות כרישה ומנגולד

קציצות כרישה

 

 

Please reload

כתבות אחרונות
Please reload

חיפוש לפי תגים
Please reload

(עמותת קיימא"- ארגון נוער סביבתי חברתי (ע.ר 580568103"

© All Rights Reserved Kaima 2013