top of page

עלון מס' 70: 28.10.14 - כוסברה זה כמו גויאבות ויין מבית יקב רוזה של יוחאי ואיל...

מהנעשה בחוות קיימא (יין ישמח לבב אנוש)

גידולים בחוות קיימא.jpg

מהמשרד…

  • אנו מבקשים מהלקוחות שאוספים את סל הירקות מנקודת חלוקה-לשים לב לשם ולתאריך המופיעים על המדבקה ולקחת את הארגז הנכון…

  • אנחנו תמיד מנסים להשתפר; בביקורות האיכות שלנו עם הירקות, בהכנת הסלים עם הבקשות המיוחדות ועם שאר הבקשות של לקוחותינו. אנו מזכירים שאם מצאתם טעות בסל שלכם או אם חלילה לא קיבלתם סל ירקות בשבוע שהיתם צריכים לקבל-אנא אמרו לנו ונדאג לטפל בזה במהירות האפשרית.

מהשדה...

אומרים שפלפל חריף מביא מזל, ונשאר לנו המון מעונת הקיץ... התוצאה לפניכם:

collage_Pilpel.jpg

כוסברא - גד השדה

זה כמו גויאבות - אוהבים או שונאים

אפשר היה להגיד מה שאומרים תמיד על ענינים של טעם וריח, אלמלא גייס כל אחד מן המחנות, בעלי סמכא קדמונים לעזרתו.

מצד אחד אלה המסתמכים על מקור השם כוסברה מהודית עתיקה, שם הוא נקרא קוסטומבארי, או קוסטומבורו‏ שמקורו כנראה מהמילה היוונית Koros שפירושו פשפש, המתייחס לריח העלה.

ומצד המחנה השני אלה המזהים את מוצאו מצפון אפריקה, ששם נקרא 'גויד'. ובתרגום יונתן של התורה לארמית היה הגד לכוסברא,

ויקראו בית ישראל את שמו מן, והוא כזרע גד לבן וטעמו כצפיחית בדבש. (שמות ט"ז לא')

והמן כזרע-גד הוא ועינו כעין הבדולח. שטו העם ולקטו וטחנו בריחיים או דכו במדוכה ובישלו בפרור ועשו אותו עוגות והיה טעמו כטעם לשד השמן (במדבר י"א ח'-ט'.)

האקדמיה ללשון העברית, לא רצתה כנראה לקחת חלק במחלוקת הזאת. והכוסברא לא הפכה לסתם 'גד' אלא ל'גד השדה'.

אפשר לחשוב שעוד יכלה להפוך את הכוסברא ל'מן' ממש.

ובכל זאת, כוסברא זה לא כמו גויאבות.

כי אנחנו לא יודעים למה שונאים גויאבות. אבל כבר ברור למה שונאים כוסברא -

וזה ממש לא משהו שאי אפשר להתווכח עליו. כי את ההבדל בין האוהבים לשונאים קובע הגן OR6A2, המתפקד כמזהה רעילות.

ועדיין, לא כולם שותפים למחלוקת -

נתן יונתן לעלון.png

נתן יונתן, "שירים עד כאן".

מההרים סביב...

לפני מספר חודשים סיפרנו לכם על יוחאי, שותף יקר בהקמת החווה אשר בין היתר בנה את הדק והסככה בחווה. בימים אלה יוחאי מהווה חלק בלתי נפרד מהצוות הבוגר של החווה.

יוחאי ושותפו איל הקימו לפני מספר שנים ייקב כאן בעין כרם והחל מהשבוע ניתן להזמין בקבוק יין דרך מערכת ההזמנות שלנו. יוחאי ואיל מספרים:

collage_RosaWine.jpg

יקב רוזה הוקם בשנת 2012, אז הכנו שתי חביות מענבי קברנה-סוביניון ומרלו מענבים שבצרנו בכרמים שונים בהרי יהודה. שנה לאחר מכן, בבציר 2013 הכפלנו את הכמות לארבע חביות שיניבו 3 סדרות: (1) בלנד של קריניאן ומרלו, (2) בלנד קברנה סוביניון, מרלו, שיראז ורדו, (3) קברנה סוביניון זני.

בשלב זה רק הבלנד של קריניאן ומרלו מוכן למכירה, אנו נעדכן כשיושקו שתי הסדרות האחרות.

במהלך עשיית היין אנו מחפשים את הגשר בין לימוד מהידע הספרותי, הביוכימי וההיסטורי הקיים בתחום, לבין חשיבה, ניסוי וטעימה מחודשים בכל שלב ושלב בעשיית היין. הניסיון הרב של יצרני יין בארץ ובעולם משמשים כיועצים וכמקור השראה.

אנו שמחים להציע כעת יין מקומי מהיצרן לצרכן!

ניתן להוסיף לסל השבועי של חוות קיימא בקבוק 2013 בלנד קריניאן - מרלו ב-70 ש"ח

שתו בהנאה!

איל ויוחאי

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, סלק, שרי/פלפל, שעועית צהובה, תירס/בטטה, תפו"א, בצל יבש, חסה, רוקט/מיזונה, כוסברה/שמיר/פטרוזיליה.

בסל הגדול יצטרפו להם... קולרבי, חציל, בקצ'וי/קייל.

(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום רביעי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה, דבש אורגני של רעיה, ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה ויין של יקב רוזה.

שומר בשיא הגדילה.JPG

מהמטבח…

בצער רב (לפחות של חלקנו) אנחנו מתקרבים לסוף עונת החצילים בחווה.

המתכון ל"רול חצילים" אשר שלחה לנו הלקוחה יהודית בן סוזן והופיע בעלון נמצא בנפרד באתר תחת "מתכוני חצילים - זווית אחרת לבישול במטבח".

שיהיה לכולנו סוף שבוע שטוף שמש בתחילת החורף…

צוות החווה.

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page