עלון מס' 80: 5.1.15 - מתכוננים לשלג בחווה...
מהנעשה בחוות קיימא (לא מחכים לשלג...)
מהמשרד...
בשבוע הבא נחזור כרגיל ( אלא אם שוב סופת שלגים תתפוס אותנו לא מוכנים) לחלוקה בימי רביעי.
מהשדה… (הלחץ גובר)
בזמן שכולם מחכים לשלג שיבוא וירושלים מתגנדרת לכבודו, בעמק הקטן בין בית זית לעין כרם סף הלחץ ( הלא ברומטרי) עולה ושובר שיאים...
אנחנו ממש לא מחכים לשלג.
חקלאי עצוב מסתובב בחווה בהקפאה לפניי כשנה..
נכון שהכרוב כבר הוכיח את שרידותו בשנה שעברה.
ונכון שהכרובית והברוקולי אמנם יאבדו את מיטב עליהם שיקרסו מכובד השלג, אך עוד יתרוממו וייתנו את פרחיהם הטעימים. קטנים יותר, לאט יותר. אך עדיין ייצא מהם משהו...
ולשתילי השום שזרענו אי שם בספטמבר יש כוחות-על והם ודאי יהיו הראשונים לבצבץ בשמחה לאחר השלג.
ולעלי הסלרי והקייל, שכבר לימדו אותנו שיעור חורפי בהישרדות, אין מה לדאוג.
אבל הירוקים, הירוקים שלנו…
עלי החסות ייצרבו עד ריקבון,
הרוקט ישתופף, מוכה וצרוב בחזרה לאדמה עד שיתחדש שוב רק שלושה שבועות מאוחר יותר. הבצל הירוק והכרישה יעצרו מלכת,
אפונת השלג תתכופף שמוטת ענפים ורצוצה, ובזאת תסיים את חייה. הסלקים ישרדו אולי, אך אין טעם להשאירם באדמה כי מכאן והלאה טעמם המתוק יהפוך למר.על הכוסברה והפטרוזיליה אין בכלל מה לדבר.
ואלו הם חייו של חקלאי - נתון למרותו של הטבע, קשור בעבותות למזג האוויר יקפיד החקלאי הנדיר של הרי ירושלים לשמור על מצב רוח טוב גם בעיתות סערה וגם כשברור לו שהנזק כבד.
ובסופו של דבר אולי גם נרוויח עוד שיעור ( שיעור מספר 80, מבחן חוזר...) בגידול ירקות בהרי ירושלים, אולי, אם ירד השלג...
ובינתיים, נקדיש לך שיר, חווה קטנה וקרה שכמותך:
תגידי מה יהיה כאן איתי ואיתך
הביטי איזה קור איזה גשם ניתך
מתי זה יעבור זה נמשך זה נמשך
זוכרת כל סיפור כל מילה כל מילה
חוזר על כל מילה כמו תפילה כמו תפילה
אסור להתייאש ואסור לעזוב
צריך להתעקש וצריך לאהוב
ואין לי שום מושג מה יהיה מה יהיה
אך בליבי אני עוד רוצה מקווה
שלא הכל אבד שנחייה כאן לעד
באושר ובעושר
התשובות לכל הדאגות והחששות - בסוך הסערה.
קייל מזן רוסי אפילו לא מעלה על דעתו לחשוש ואפונת שלג מדגמנת (אולי) בשעותיה האחרונות
אז מה צפוי לנו השבוע בסל…
מלפפון, עגבניות, כרובית, ברוקולי, סלק, כולרבי/ שומר, פלפל אדום/צהוב, גזר, חסה, תרד ניוזילנדי/ קייל/ מנגולד.
בסל הגדול יצטרפו להם… כוסברה/ פטרוזיליה ,אפונת שלג, כרישה, רוקט/מיזונה
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).
לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.
לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד) , דבש אורגני של רעיה, ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה ויין של יקב רוזה.
מהמטבח…
הנה כמה לינקים למתכונים מצוינים:
בתאבון!
שיהיה לכולנו (חוץ מלעמק הקטן בשיפולי בית זית ) סוף שבוע מושלג...
צוות החווה.