top of page

עלון מס' 83: 28.1.15 - שתילות בבוסתן, קיפול ערוגות אפונת השלג וערוגה הנסיונית בחווה...

מהנעשה בחוות קיימא (דברים שרואים משם לא רואים מכאן…)

שיחת בוקר בחווה.jpg

מהמשרד…

  • השבוע מסתיים לו חודש ינואר, בשבוע הבא נחייב את כרטיסי האשראי עבור סלי הירקות של החודש. ניתן לראות את היסטוריית ההזמנות ואת פירוט החיובים במערכת ההזמנות תחת הלשונית "דו"ח הזמנות ותשלומים".לקוחות אשר יודעים מראש שיש תקלה עם כרטיס האשראי שלהם או קיבלו כרטיס חדש, נשמח אם תודיעו לנו מראש.

  • השנה בעקבות שנת השמיטה, החלטנו לציין את ט"ו בשבט בדרך קצת שונה... המעוניינים מתבקשים להרשם דרך המייל של החווה (kaima.farm@gmail.com).

מפגש שמיטה עם טליה.jpg

מבזקים מהשדה מאת חקלאי צעיר...

שתילות בבוסתן

השבוע התחלנו לשתול בשטח החדש שנקרא "בוסתן" (עליו סיפרנו בשבוע שעבר). שתלנו כרובית וברוקולי, בפעם האחרונה. אלו ירקות חורף ונרצה להספיק לקטוף לפחות עוד מחזור אחד. שתלנו 6 ערוגות של 30 מטר כל זאת על מנת שיענה על הביקוש הרב לפרחים טעימים אלו…

קיפול ערוגות של אפונת שלג

אפונת השלג ששימחה אותנו בעונת החורף, אף אם לזמן קצר, קיבלה מכת קור כתוצאה מהשלג (גם כן אפונת שלג...) .

במשך כמעט יום שלם עבדנו בניסיון להוציא את האפונה וההדליה מערוגות .

אהבנו לנשנש את האפונה בזמן הקטיף, אך כנראה הגיע הזמן להתחדש בטעמים אחרים של עונות אחרות.

עבודה על ערוגה נסיונית.jpg

ערוגה ניסיונית

השבוע הכנו ערוגה קטנה שתכיל את כל הירקות של העונה הקרבה.

הכנו את הערוגה כדי לראות דברים שרואים משם ולא רואים מכאן... כמו פריחות של ירקות שונים שאותם אנחנו קוטפים לפני הפריחה (סלק, חסה, קולורבי וכו') ואת השפעתם של ירקות על סוגי ירקות אחרים שנשתלים סמוכים זה לזה. יהיה גם מאוד מעניין לנסות להשתמש בזרעים שיווצרו לאחר הפריחה, לזרוע בשנה הבאה ולראות מה ייצא.

unnamed.jpg

הפתעה בפינת הישיבה...

רגע לפני סיום כתיבת העלון, סידרנו את פינת הישיבה מתחת לעץ העלון בכניסה לחווה. תראו איזה חיה מצאנו ישנה שנת חורף מתחת לאבן...

מנוחת הלוחם מתחת לאבן.jpg

מה צפוי לנו השבוע בסל…

* החקלאים והמלפפונים ברחבי הארץ טרם התאוששו מהקרה של החודש האחרון, לכן גם השבוע לא יהיו מלפפונים בסל… בציפיה לבאות.

עגבניה, תפו"א, שום ירוק, בצל, גזר, סלרי, כרוב/כרובית, פלפל , ברוקולי, חסה, כוסברה /פטרוזיליה.

בסל הגדול יצטרפו להם… כרישה, שומר/קולורבי, צנונית/סלק, דלעת נאפולי.

(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.

מהמטבח...

השבוע בפינת ה"מה זה הירק הזה?" , הקייל - כרוב העל...

בתאבון!

שיהיה לכולנו סופשבוע-על...

צוות החווה.

תיוגים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page