עלון מס' 84: 4.2.15 - על הקור בעמק הקטן, עבודת הבוסתן וביקור בסן דייגו...

February 4, 2015

מהנעשה בחוות קיימא (מחכים לאביב שיבוא)

 

 

מהמשרד…

  • בשבועות הקרובים כתיבת העלון תעבור בחלקה לדור החקלאים הצעירים. אי אפשר להמעיט בחשיבות של העברת הלפיד… בהצלחה לכותבים ולצלמים המוכשרים.

  • כפי שתקראו עוד קצת בדיווח מהשדה, בזמנים הקרובים נזמין יותר ירקות מהחקלאים הדרומיים עד אשר יעבור זעמו של אל הכפור. אל דאגה- הם חקלאים מצוינים והירקות טריים ויפים.

  • תזכורת - אנו מזמינים אתכם לציין איתנו את ט"ו בשבט בדרך קצת שונה... המעוניינים מתבקשים להרשם דרך המייל של החווה (מצורפת הזמנה) kaima.farm@gmail.com.

 

מהשדה… (כפור ואימה בעמק הקטן)

דפוסי דאגה מתחילים להיווצר כבר בחורף השני להולדת החווה. כבר סיפרנו לכם על נזקי השלג ונזקי הקרה. אבל אם לרגע חשבתם שגם בשבוע אביבי שכזה לא זכינו למנות כפור שמכסות את החווה בלובן מרשים בכל בוקר, טעיתם. כבר חשבנו להזמין חוקרים מרחבי העולם לבדוק איך ייתכן שרק בנקודה אחת ומיוחדת, בעמק הקטן שבבית זית יש כפור בכל בוקר.

אם יטפסו רגליו של החוקר המהולל על הטרסות לכיוון בית זית, 50 מטר מעלה, לא יזכה לראות אף רסיס כפור אחד לרפואה. ובמקומו ניחוח של טל חורפי, רקפות פורחות ועלים ירוקים מתנוססים ללא מורא ופחד מהכפור. זו גם הסיבה שגם בחודש הקרוב נראה יותר ירקות מחברנו המגדלים האורגנים בדרום, עד אשר ניצני האביב יפציע וייקח עמו את רוחות החורף, ואותנו ישמח, ימלא בגאווה על ירקות הגינה וגם ייתן לנו שהות לסיים סוף סוף את טאבון הבוץ המובטח.

בוא כבר אביב!  כי בבוקר קר שם בחוץ….

 

 

ובינתיים בבוסתן, אנו ממשיכים להכשיר את השטח החדש, לשתול ולטפח את העצים:

 

 

מההרים סביב…

נציגנו בניכר חזרו עם רשמים מסן דייגו. סיורים בחוות חקלאיות קטנות וגדולות השאירו רושם רב. אמנם ישראל ידועה בחדשנותה החקלאית אך ככל שמדובר בתחום מאוד מסוים - חוואות Farming, יש לנו הרבה מה ללמוד. ספרים עבי דף, קטלוגים של מוצרים מעניינים,שיטות גידול מתוכמות ועוד הרבה גרמו לנו לשקול ירידה מהארץ.... (לא באמת..)

הבאנו תמונות:

 

 ​מנגולד כתום, אולי יום אחד גם אצלנו...

 

 

 

מה צפוי לנו השבוע בסל…

מלפפון, עגבניה, ברוקולי, פלפל, שומר/קולורבי,  , תפו"א, סלק, כרוב, בטטה, כוסברה.

בסל הגדול יצטרפו להם…שום ירוק, קייל, חסה.

 

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן  להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.

 

 

מהמטבח...

השבוע אנחנו ממשיכים עם גל הקייל משבוע שעבר.

 

סלט קייל ברוטב קשיו פיקנטי

  • חבילת קייל (אפשר לנסות מיקס של סוגים שונים)

  • 1 פלפל אדום/כתום

  • 1/2 כוס מיץ לימון

  • 1/4 כוס חומץ

  • 1-2 פלפל צ’ילי ירוק חריף (למעזים)

  • 3/4 כוס שמרי בירה

  • 1/2 כפית אבקת שום

  • 2 כפות סילאן

  • 1 כוס קשיו מושרה ומסונן מהמים

  • 2 כפות זרעי חמניות (שנטחן עם הכל אבל אפשר גם עוד כף לפיזור מעל)

  • חצי כפית מלח (או לפי הטעם)

  • אופציונלי- רבע כוס שמן לבחירה (שמן ענבים, שמן זית עדין, שמן מקדמיה)

את כל החומרים (חוץ מהקייל) להכניס יחד למעבד מזון/בלנדר ולטחון היטב לרוטב סמיך. אם סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים עד למידת הסמיכות הרצויה. לטעום ולתקן מידת מליחות לפי הטעם.

 

 

 

והנה עוד כמה מתכונים מעניינים…

צ'יפס קייל

ממרח פסטו ירוקים

סלט שומר חורפי

סלט קוסקוס עם קולורבי אפוי

 

 

בתאבון!

 

 

שיהיה לכולנו סוף שבוע של טיולים...

צוות החווה.

 

 

 

 

Please reload

כתבות אחרונות
Please reload

חיפוש לפי תגים
Please reload