top of page

הירק הגדול של הקיץ... מתכוני קישוא!


לזניה טבעונית מעלי אורז עם קרם קישואים וקרם בטטות (מאת גילת רווה אור)

גילת מלמדת סדנאות בישול טבעוני ומורה בכירה לאשטנגה ויניאסה יוגה.

"אין תזונה אחת שהיא הטובה ביותר לכולם, וכל אחד ראוי שיעשה את בחירותיו לעצמו."

לקרם הבטטות:

  • 3-4 בטטות מבושלות מקולפות

  • 1.5 כוס חלב קוקוס/ חלב אורז/חלב שקדים

  • 1 כפית קמח מכל סוג שהוא ( חיטה מלא, שיפון, כוסמין וכו)

  • 30 גרם שמן קוקוס/שמן זית

  • 1 בצל לבן קצוץ

  • 5 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות

  • 3 כפות יין לבן יבש

  • חופן קצוץ עלי בזיליקום וטימין

  • 100 גרם שקדים טחונים

  • 80 גרם פשתן טחון ( לא הכרחי אבל מוסיף המון- גם טעם וגם בריאות)

מאדים את הבצל בשמן במחבת רחבה עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הבטטות ומועכים אותן תוך כדי ערבוב. מטגנים ביחד 2-3 דקות ומוסיפים את השום, הקמח והיין הלבן תוך כדי ערבוב תמידי. מוסיפים את החלב והעלים הקצוצים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

לקרם הקישואים:

משרים 4-5 קישואים/זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי ס"מ ברבע כוס שמן זית, רבע כוס רוטב סויה, כפית שמן שומשום ומעט יין לבן, למשך חצי שעה עד שעה. טוחנים את הכל בבלנדר לממרח אחיד. ( טעים כמו שזה גם על לחם אגב).

להרכבת הלזניה נשתמש בחבילת עלי אורז מרובעים ונצטרך קערה שטוחה ורחבה עם מים פושרים בה נשרה את עלי האורז לפני שנניח בתבנית עד לדרגת אל דנטה, כלומר שיהיו רכים אך לא מידי-

מורחים שכבה דקה של קרם הקישואים בתבנית האפייה.

מניחים שתי שכבות של עלי אורז מושרים על קרם הקישואים.

מורחים על העלים בעדינות שכבה עבה יותר של קרם הקישואים.

חוזרים על הפעולה עוד כ- 3 פעמים עם קרם הבטטות והקישואים לסירוגין,

על שכבת קרם הקישואים מפזרים את השקדים הטחונים

ומסיימים בשכבת קרם בטטות על השכבה העליונה של העלים.

סביר להניח שיישאר רוטב לשימושים אחרים

מפזרים את הפשתן הטחון בשולי הלזניה ומעט במרכז.

עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות.

(מתוך עלון מס' 101)

סלט קישואים יווני

מצרכים:

  • 300 גר' קישואים מגורדים

  • 1 כף עלי נענע קצוצים

  • ¼ כוס גבינת פטה מגורדת

  • 1 כף שמיר קצוץ

  • 2/3 בצלים ירוקים פרוסים

  • שום פרוס (לפי הטעם)

  • ½ לימון סחוט

  • 1 כף שמן זית

  • מלח ופלפל

הכנה:

  1. ערבבו את הקישואים, נענע, פרוסות הבצל ופירורי הגבינה בקערה גדולה.

  2. ערבבו בקערה קטנה את מיץ הלימון עם שמן זית, שום, מלח ופלפל.

  3. שפכו את תוכלת הקערה הקטנה (הרוטב) לקערה הגדולה וערבבו היטב.

  4. קררו את הסלט במקרר לפני ההגשה.

(מתוך עלון מס' 105)

הנה כמה מתכונים מעניינים לקישוא

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page