לפת, שורש פטרוזיליה, צנונית - מתכוני ירקות שורש...
לפת ממולאת
מרכיבים:
6-5 לפתות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
1/2 כוס חומץ
למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
2 כפות קמח מצה
1 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית אבקת שום
1 בצל קטן, קצוץ דק דק
לרוטב:
100 גר' רסק עגבניות.
1/2 כוס מים
2 עגבניות, קלופות וקצוצות
4 גבעולי סלרי קצוצים
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון
הכנה:
שמים בסיר את הלפתות. מוסיפים את החומץ ומים עד לכיסוי הלפתות.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות (רק עד שהלפתות מעט מתרככות).
מסננים את הלפתות מהנוזלים, ומניחים על מגבות נייר לייבוש קל.
בעזרת כפית יוצרים בכל חצי לפת גומה רחבה עבור המילוי.
מחממים את התנור ל-170 מעלות.
מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי, וממלאים את הלפתות.
מניחים את הלפתות הממולאות בתבנית.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, ויוצקים אותו על ובין הלפתות. הרוטב צריך להגיע עד לגובה המילוי, ואפילו לכסות אותו.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה.
(מתוך עלון מס' 88)
צנוניות כבושות
לא כולם מחבבים את הצנונית, אבל מעטים מסרבים לכבושים מכל הסוגים... אז לאלו שלא מחבבים צנוניות ולאלו שאוהבים אותן כבושות הבאנו מתכון צנוניות כבושות:
פורסים צנוניות טריות זורים עליהן מלח גס ומשהים ל-02 דקות
שוטפים את הצנוניות מהמלח
מסדרים את הפרוסות בצנצנות בשכבות, וביניהן מניחים פרוסות שום, פלפל שחור ועלי לימונית או לואיזה.
מוזגים מיץ לימון ומים לכיסוי.
אם צריך מוסיפים מלח.
אפשר להגיש מיד, אך כל יום במקרר רק משביח אותן.
[ועוד יותר אם מוסיפים אותן לפרוסות סלק מבושל, פתיתי גבינה מלוחה, ושקדים מולבנים פרוסים.]
(מתוך עלון מס' 67)
שורש פטרוזיליה מאודה
מצרכים:
4 יחידות שורש פטרוזיליה
8 שיני שום קלופות
1 כף שמן זית
מעט מלח ופלפל
הכנה:
קולפים את השורש, ניתן גם להשאיר את הקליפה ורק לנקות טוב (הרי כל הטוב נמצא בקליפה…).
פורסים לפרוסות עבות.
מניחים במחבת עבה את שיני השום ואת פרוסות השורש. מוסיפים את השמן.
בוזקים מלח ופלפל לבן ושלוש כפות מים.
מכסים במכסה הדוק או בצלחת, ומניחים על אש נמוכה כחמש עשרה דק'.
(מתוך עלון מס' 97)