עלון מס' 89: 10.3.15 - יום חשיבה ותכנון בחווה...
מהנעשה בחוות קיימא (חווה של חשיבה...)
מהמשרד...
התברר לנו שהבטטות משבוע שעבר רימו אותנו. כשהכנסנו אותן לסלי הירקות הן נראו טוב והיו קשות. מניסיון שלנו ושל לקוחות נוספים, התברר שמהר מאוד חלק מהבטטות נרקבו. אז אם גם לכם הופיעה לה בטטה קצת רכה מדיי :) תודיעו לנו ואנחנו נדאג לתקן ולפצות.
אנחנו שוקלים לפתוח נקודת איסוף חדשה באבו גוש. מה דעתכם? מכירים אנשים שהיו מעוניינים לאסוף מאבו גוש?
ימי החום התחילו להגיע ואיתן "נוהל שתייה מרובה בשדה". החקלאי הצעיר חשב על פתרון - לשתות מעלה של כרוב!
מהשדה… ( התרגשות משותפת)
הנה זה בא
הנה סיבה סיבה
כל כך טובה
למחשבה.
הנה זה בא
הנה זה בא
הנה סיבה סיבה
כל כך טובה
לאהבה.
זמן משותף לתכנון - עונת המעבר היא בדיוק הזמן המתאים לתכנן את שתילות וזריעות הקיץ. ביום ראשון התאספנו כל צוות קיימא, מקטן ועד גדול והתחלנו בחשיבה משותפת על הנושא הבוער שעל הפרק: היכן נזרע את התירס והקישוא, הלוביה והשעועית, הפטרוזיליה והכוסברה. ואיפה יגדלו שתילי העגבנייה והשרי, הסלק והחציל, החסה המלון והאבטיח. האם נפזר את הדלעת על מדרונות החווה?
ייתכן שאדם מן השורה סבור שמדובר בשאלות שהתשובות עליהן פשוטות וברורות. אבל לחקלאי העמק הקטן שצריכים לחשב את אורכי הערוגות, זה בהחלט לא פשוט. יש לעבור על ההיסטוריה של הערוגה ולהעדיף לא לגדל למשל ירק ממשפחת המצליבים היכן שכבר גידלנו מצליבים, וכך לגביי שאר משפחות הירקות. יש להתאים ערוגה לירק ( יש ערוגות קצרות ויש ארוכות), ולהוסיף עוד שיקולים רבים ושונים לחשיבה. למשל - את עגבניות השרי צריך לקטוף תדיר שכן בכל יום מבשילות עוד מהן. אם כך, עדיף שהן יישתלו קרוב לכביש הגישה בכדיי שלא נצטרך להיסחב איתן מקצה החווה.
אם זה לא מספיק צריך גם להוסיף הצללה בכדיי שהאדמוניות המפונקות לא יחטפו מכות שמש, וכך גם את הפלפלים ועגבניות השדה. האם כדאי כבר להקים רשת צל ענקית שתכסה את כולם? האם כדאי לזרוע את התירס בשטח הגידול שנמצא בעין כרם או בחווה המרכזית בבית זית? ומה עם אורחים שמגיעים לחווה ורוצים לטעום מהפלא? האם זהו גם שיקול?
ואלו רק מעט משיקולי הזריעות והשתילות.. על קצה המזלג…
לא נכביר במילים, אלא בתמונות... היה אדיר! ותודה ענקית לכל צוות קיימא שהתגייסו יחדיו לחשוב, להעלות שיקולים ולהחליט החלטות. את פירות החשיבה שלנו תוכלו לטעום כבר בעוד חודשיים...
ולסיום, כמיטב מסורת הארוחות בחווה - רידדנו בצק שהכנו מבעוד מועד, ורוטב עגבניות מעולה שנשפך מעליו, עם גבינת מוצרלה וירקות מכל הסוגים שהונחו על הפיצות הקטנות, שנטרפו תוך דקות…
מה צפוי לנו השבוע בסל…
עגבניה, מלפפון, פלפל אדום/צהוב, קולורבי, אבוקדו, גזר, תפו"א, חסה, בצל ירוק, מנגולד, כוסברה/פטרוזיליה.
בסל הגדול יצטרפו להם… סלרי שורש, קייל, כרוב, כרובית.
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).
לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.
לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.
מהמטבח...
היום נתמקד בירוקים שנקבל בסל… בהצלחה!
המתכון ל"מרק עדשים ומנגולד" (של חיים כהן) אשר הופיע בעלון נמצא בנפרד באתר תחת "מרקים חדשים לחך".
בתאבון!
שיהיה לכולנו סוף שבוע אביבי במיוחד...
צוות החווה.