top of page

עלון מס' 93: 14.4.15 - הקור העז המשפיע על הכנת הערוגות והגזר הגדל בחווה...

מהנעשה בחוות קיימא (לא הכל ידוע מראש...)

מהמשרד…

  • שינוי יום חלוקה בשבוע הבא- בעקבות יום הזיכרון ויום העצמאות אנו נחלק את סלי הירקות ביום שלישי 21.4 במקום ביום רביעי. מערכת ההזמנות תיסגר ביום שני בשעה 12.00.

  • ניסוי חדש באופק- אתם הרי יודעים שקשה לנו לחזות במדויק איזה ירקות יהיו בסל עד יום הקטיף והאריזה עצמו. שבוע הבא ננסה לשלוח לכם מייל לא מחייב עם הערכה, של המצב בשדה וכך תוכלו להיכנס למערכת ההזמנות ולשנות העדפות… שוב - זאת תהיה רק הערכה לא מחייבת. ננסה ונראה… וכמובן שנשמח לשמוע את דעתכם.

  • באופן חד פעמי, המשלוחים מחר (15.4) במבשרת ציון יהיו מעט מאוחרים מהרגיל.

  • אם יש לכם מכשירי טלפון נייד (וגם מטענים) מהסוג הישן, שאינכם צריכים, אנחנו תמיד מחפשים...תודה!

מהשדה… (כמו הטבע גם ללב ארבע עונות)

למרות שבאמת לא הכל ידוע וברור לנו, ביום ראשון תחת מטרי ברד וגשם בלתי פוסק, המשכנו להכין ערוגות לשתילות קיץ. אף אחד מהחקלאים לא סיים את היום הזה יבש, והיו גם כאלו שקצוות גופם הכחילו... דבר אחד כן בטוח- לא ננסה שוב לקבוע שהמלקוש הגיע (שבוע שעבר, בעלון השבועי) לא לנו זה.

ומילא מלקוש (או לא!), הקור העז ששרר בתחילת השבוע גרם לזקני הכפר להרים גבה, לזרוק טוריות באוויר ולחשוב שהעולם השתגע. מילא גשם באמצע אפריל, מילא ברד מחריב ירקות שכמותו, אבל למה קר? ומאיפה בא כל הקור הזה שמעכב את צמיחת הנבטים הצעירים של הפקוס והקישוא, פוגע קשות במלונים ובאבטיחים ששתלנו רק לפניי פסח, ומנקד בנקודות לבנות את עלי המנגולד המוריקים. אלו בדיוק הרגעים שהחקלאי הירושלמי רוצה לצאת לפנסיה. גם אם הוא רק בן 16...

בלילה שבין ראשון לשני, היה מי שהחסיר פעימת לב. מעלת צלזיוס אחת פחות, אולי שתי מעלות פחות, והיינו מקבלים תנאים מושלמים לכפור באמצע אפריל. אילולא מעט הגשם שירד לפנות בוקר היינו מבכים את לכתם בטרם עת של רוב חברנו הירוקים…

חלף לו יום, חלפו להם יומיים, ויהי ערב ויהי בוקר, והשמש עומדת קרוב למרכז הרקיע, עדר הפרות המעופפות ההולך וגדל (משה רבנו) שוב יצאו לרעות באחו, וגם אנחנו זכינו באחת החוויות היותר משמחות בחווה - משוך בגזר! חצי שנה חיכינו להם, שוכני האדמה, כתומי הארץ, שורדי החורפים, המשמחים והמתוקים. כבר סיפרנו לכם שלא באמת מושכים בגזר כי הוא לא ממש יוצא במשיכה (סבא אליעזר וכל משפחתו המחישו זאת היטב...), אבל זה לא משנה,כי גם קילשון עושה את העבודה.

שימו לב לעלותו המוריקה - יש המשתמשים בה לסלט או או למרק. בכל מקרה, תנו ביס ותוכחו בעצמכם - זה טעים! הסיבה שהגזר אינו משווק עם עלותו בשווקים נובעת מהמהירות בה העלים כמלים. אז תנו ביס מהר… כי לגזר ירושלמי עם טעם הטרואר המקומי, נזכה רק עוד פעם אחת ב"אביב" זה.

ובינתיים, עד שמשחק הזה של החם-קר-חם-קר ייפסק, צוות המשרד מבקש להקדיש לכם את שיר העונות...

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, כולרבי/שומר, תפו"א, גזר, פלפל, זוקיני, חסה, פטרוזיליה/כוסברה, רוקט, נענע/טימין לימוני.

בסל הגדול יצטרפו להם… חציל, כרוב/כרובית/ברוקולי, סלרי שורש, מנגולד/ קייל .

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.

מהמטבח...

המתכון ל"ברוקולי מוקפץ עם מטבל יוגורט וחרדל" אשר הופיע בעלון נמצא בנפרד באתר תחת" מתכוני ברוקולי".

בתאבון!

שיהיה לכולנו סוף שבוע שאין בו כפור ולא ברד ואפילו לא גשם...

צוות החווה.

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page