top of page

עלון מס' 95: 28.4.15 - על ריסוס הבצל הירוק ושינויי מזג האוויר...

מהנעשה בחוות קיימא (מתרגלים לשינויים)

unnamed.jpg

מהמשרד…

חודש אפריל מגיע לקיצו ובשבוע הבא נחייב את כרטיסי האשראי עבור ההזמנות של החודש. אנו מבקשים מלקוחות אשר יודעים מראש על בעיה בכרטיס האשראי או על החלפת הכרטיס - אנא הודיעו לנו.

ניתן לראות את הפירוט ההזמנות ותשלומים אם תיכנסו לחשבונכם במערכת ההזמנות. תחת הלשונית: "דו"ח הזמנות ותשלומים", שם מוצגת היסטוריית החשבון שלכם.

מהשדה…

ריסוסים לא עלינו.

בתחילת הדרך ניסינו להשתמש מעט בריסוסים מאושרים לשימוש בחקלאות האורגנית. אחרי כמה ניסויים החלטנו שעדיף לתת לטבע לעשות את שלו ושאם נרסס את הכנימות ושאר המזיקים אולי גם נפגע באויבים הטבעיים שלהם. בשנה וחצי האחרונות אף טיפת ריסוס אורגני לא נפלה מבין ידינו, ועל כך שמחנו.

עכשיו אנחנו מתחילים לחשוב שוב... לא ממש על ריסוסים מאושרים לשימוש בחקלאות האורגנית, אלא על כל מיני מרקחות ביתיות, וסודות אחרים שניתן למצוא באינטרנט. בקיצור, ניסוי וטעיה.

מי שהצליח להזיז אותנו מהעקשנות שלנו הוא לא אחר מהבצל הירוק שבחודש האחרון זוכה לביקור של הפטרייה הקרויה חילדון. הפטרייה מתיישבת על עלי הצמחים (גם צמחי בר כמובן) בעיקר בטמפרטורות נמוכות, וניכרת בנבגים הצהובים שמפתחת על עלה הפונדקאי. אם נוגעים בנבגים האלו זוכים לראות על קצות האצבעות צבע צהוב-חלודה. החילדון מחליש את הצמח משמעותית ופוגע ביבול.

אם תחפשו היטב בחצרות הבתים או בשדה הקרוב לביתכם על עלי החוביזה (חלמית) תוכלו לראות את החילדון בשיא הדרו.

מכיוון שמדובר בפטרייה המשגשגת בתנאי חומציות גבוהה, החלטנו לבדוק את הטיפ של סבתא אינטרנט - סודה לשתייה (חומר בסיסי ביותר). כף סודה לליטר אחד של מים, ריסוס קל על העלים, ועכשיו נותר רק להמתין ולראות האם הניסוי יצליח. נעדכן בשבוע הבא.


rsz_collageעלון.jpg

שינויי מזג האוויר

שבוע של הפשרה עבר על כוחותינו. הגוף עוד לא התרגל , לא מכיר ולא זוכר את הקיץ שעבר...

חום של 26 מעלות מרגיש כמו 40 והצעדים אטיים וכבדים. הפנים ורדרדות וקו החולצה חושף עור אדמדם. חקלאיי העמק הקטן משילים את יתרת החורף ומקבלים את הקיץ ברגשות מעורבים. ולא רק הם: החום הכבד שהגיע במפתיע מוציא את הנחשים מחוריהם ואלו בתגובה עושים שמות בעכברי השדה (נצפו כמה פגיעות). רפאלה החתולה נושמת בכבדות ( בכל זאת אם טרייה ל- 4 חתלתולי חווה) ועסוקה בעיקר בחיפוש אחר נקודות הצל הקרירות ביותר בחווה. זרעים שנזרעו לפניי כחודש והיו אמורים לנבוט כשבועיים לאחר מכן, מתעוררים עכשיו במהירות אדירה, מישירים מבט ללא מורא אל הקיץ שבפתח.

ברגעים כאלו, כשחם וקצת קשה, אנחנו חושבים רחוק (לא באמת רחוק... ),ממשיכים לזרוע ולשתול, ובו זמנית לדמיין את הירקות שיבשילו להם אי שם בקיץ 2015. בעוד מספר חודשים תוכלו לזרוק אל הסיר, לחתוך ולאכול טרי טרי, או לערבב בסלט את הירקות הבאים: עגבניות ועגבניות שרי, תירס ודלעת ערמונים, דלעת ספגטי ושום יבש, חציל בלאדי וחציל רגיל, אבטיח ומלון, מנגולד וזוקיני, בצל ירוק וכרישה, דלורית ופלפל אדום. וממש בשבוע הקרוב ייזרע גם המלך הבלתי מעורער של הקיץ, התירס המתוק!

אם מתחשק לכם לראות את כל זה בשלבים שונים של תהליך הגדילה, או אם סתם בא לכם לשזוף מעט באורו של האביב בחוות קיימא, נזכיר לכם שאנחנו תמיד שמחים כשבאים לבקר אותנו ועוד יותר כשמביאים לנו משהו קר לשתות...


rsz_collage.jpg

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, סלק, תפו"א, כרוב, גזר, פלפל, קישוא, סלרי עלים/מנגולד,כוסברה, חסה.

בסל הגדול יצטרפו להם… ארטישוק, צנונית, פטרוזיליה, קולורבי/כרובית .

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.

מהמטבח...

המתכון ל"סלט כרוב וחמוציות עם רוטב מיונז חרדל מעניין" אשר הופיע בעלון - נמצא בנפרד באתר תחת "מתכוני כרוב".

בתאבון!

שיהיה לכולנו סוף שבוע של מנוחה !

צוות החווה.

תיוגים:

 

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page