עלון מס' 98: 19.5.15 - ביכורי השדה לכבוד חג השבועות...
מהנעשה בחוות קיימא (סלינו על כתפינו...)
מהמשרד…
אנו שמחים להמליץ לכם על מספר ארועים קרובים של ידידים ותומכים:
סדנאות לחמי מחמצת של עמר האופה המקומי "לחם שולה". בתאריך 29.5 בבית זית ובתאריך 5.6 במבשרת ציון. פרטים נוספים בפלייר המצורף.
ערב לימוד בנושא מזון צדק - לכבוד חג השבועות יתקיים ביום חמישי הקרוב 21.5 בבית יהודית בי-ם, ערב לימוד ייחודי הכולל הרצאות שונות ומגוונות, סעודת מזון צדק קהילתית ושוק החלפת זרעים. אנו שמחים להיות שותפים לערב זה ולתרום ירקות מהחווה לארוחה המשותפת. פרטים נוספים בפלייר המצורף.
סדנאות בישול טבעוני של גילת רווה אור ביישוב שמשית. הסדנא הקרובה ביום שישי הקרוב 22.5. אמנם קצת רחוק מבית זית, אבל שווה! ליצירת קשר עם גילת, בקישור הזה.
מהשדה...
בחג שבועות תעשה לך ביכורי קציר חיטים…
ביכורים? חיטים?
מלוא הטנא אנו שולחים לכם מדי שבוע הביתה ולנקודות החלוקה הרבות, אבל ביכורים?
קצת קשה להגדיר ביכורים בגן ירק מגוון ודינמי שכזה בו נזרעות ונשתלות ערוגות חדשות מדי שבוע. אם הכהן הגדול עדיין היה יושב במקדשו הוא היה מוכן לקבל את הקישואים הראשונים של העונה כביכורים? ואולי חייבים לחכות למכובדנו המלון ולפירותיו הראשונים על מנת להעלותם לירושלים?
אם לומר את האמת השדה שלנו עוד לא ממש מוכן להעלות ביכורים, אבל בהחלט יש למה לצפות. אז חוץ מקישואים, שהשבוע התחילו להניב במרץ מוגבר ומאלצים אותנו לבקרם מדי יום ולחזור עם דליים עמוסים, מה על הפרק?
מלונים תפוחים כבר מסתתרים מתחת לשיחים (אבל הם עוד ירוקים…)
עגבניות ירוקות מתחילות למלא את השיחים ובקרוב מאוד יחלו להאדים…
נבטי התירס כבר מגיחים בהמוניהם מהקרקע (באיחור קל…)
שיחי הפקוס מתחילים להשתרע
והחציל כבר פורס את עליו המפוארים.
הדלעות השונות מתחילות לפרוח וממתינות לדבורים החרוצות
וגם הדלורית כבר מותחת אברים.
שיחי פלפל קטנים מפלסים דרכם בים העשבייה
וגם השעועית כבר מסתדרת בשורה.
ואבטיח... האבטיח כמובן יתפרס לו לאטיו וימרוט את עצבינו עד לטעימתו.
כך ירקות הקיץ החליטו עבורנו פה אחד שאת חגיגת הביכורים נדחה במעט…
אך אל דאגה, הכהן הגדול כבר אישר, ביכורי השדה יישלחו אל הסל שלכם היישר...
ובינתיים נכה בתוף ונחלל בחליל עד שיגיע הרגע…
אז מה צפוי לנו השבוע בסל…
עגבניה, מלפפון, קישוא, כרוב, סלק, חציל, דלורית, גזר,מנגולד, חסה, כרישה/בצל ירוק.
בסל הגדול יצטרפו להם… בצל, תפו"א, טימין/שמיר, רוקט/מיזונה/פטרוזיליה..
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).
לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.
לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב ויין של יקב רוזה.
מהמטבח...
עלי אורז ממולאים - מאת גילת רווה אור
מתכון טבעוני, פשוט, ובריא.
מנה יפהפיה ומרשימה שתוציא קריאות התפעלות מכל מי שיטעם אותה. מנה מושלמת לאירוח ובכלל.
עלי אורז הם נטולי שומן, נטולי גלוטן. ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים, ודלים בקלוריות.
המתכון ל"עלי אורז ממולאים" אשר אופיע בעלון נמצא באתר תחת "מתכונים לירקות שונים"...
שיהיה לכולנו סוף שבוע של התחדשות ומעבר...
צוות החווה.