עלון מס' 102 - 16.6.15: שנתיים של סלי ירקות בעמק הקטן...
מהנעשה בחוות קיימא (הגברת כבר סוגרת שנתיים עם סלים…)
מהמשרד…
ללקוחות שאוספים מנקודת חלוקה באבו גוש - ניתן לאסוף בימי רביעי החל משעה 16.30.
הסבר על מיקום נקודת החלוקה: המקום נקרא ״לואיזה בגן״, רח׳ הדובדבן 1, אבו גוש. בכיכר ליד ביה״ס, צמוד לקיוסק יש שער כחול של "לואיזה בגן". נכנסים בשער, הארגזים יהיו באיזור השמאלי- משמאל לעץ זית עתיק.
מהשדה…
השבוע אנו סוגרים שנתיים של חלוקת סלי ירקות ללקוחות מרוצים (אם אתם קוראים את המייל שלנו אז אנחנו מניחים שאתם כנראה מרוצים...).
שנתיים של התלבטויות אם כבר לקטוף או לחכות ושנתיים של ויכוחים אם בגומיות או שקיות.
שנתיים של קיפולי ארגזים ושנתיים של ספירות ומשקלים.
שנתיים של משלוחים בכל מזג אוויר ושנתיים של "את הארגזים בבקשה להחזיר…"
שנתיים של כיף, עצבים ואתגר ושנתיים של חיוך וסיפוק שהיום נגמר...
גידול ירקות בהרי ירושלים עם צוות של נערים, הוא מעבר לרומנטיקה, גם מעשה חינוכי גדול.
אך גם לצד המעשה החינוכי ישנה עשייה בעלת אמירה. אמירה משמעותית על אורח החיים הצרכני שאותו אנו חיים. אורח חיים המנתק כמעט כל קשר בינינו לבין המוצרים אותם אנו צורכים.
הקמח לפסטה שלנו מגיע בכלל מארה"ב,
העץ לפרגולה בחצר בטח הגיע מפינלנד
והקפה של הבוקר הוא בכלל ברזילאי.
ומה הקשר שלנו לאנשים, למערכות ולתהליכים שמביאים את המוצרים הללו עד אלינו בצורתם הנצרכת?
הרעיון לייצר עגבנייה, כאן מתחת לבית, הוא הרבה מעבר לרומנטיקה.
הוא ניסיון לחבר, ולו במעט, בינינו לבין המוצרים אותם אנו צורכים יום יום, בינינו לבין התהליכים הסביבתיים המקיפים אותנו, בינינו לבין הכלכלה שאנו חלק ממנה ובינינו לבין האנשים ששותפים איתנו לחיים במקום הזה. החיבור למה שמונח על צלחת ארוחת הערב הוא חיבור לכל הדברים הללו, אם מבחירה או שלא מבחירה, בצורה מודעת ולא מודעת.
לכל לקוחותינו ושותפינו לדבר הזה אנו מודים שבחרתם לקחת חלק בניסיון הזה לחבר, כל אחד בדרכו שלו ולתפיסתו הוא. תודה.
השיר הוא בשביל הקונטרה המצחיקה למי שהיה לו כבד לגלות שהפסטה שלו לא מאיטליה…
אז מה צפוי לנו השבוע בסל…
עגבניה, מלפפון/פקוס, תפו"א, , גזר, דלורית, קישוא, כרישה, כרוב אדום, פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום, חסה, קייל/מנגולד.
בסל הגדול יצטרפו להם…צנונית, חציל, שורש פטרוזיליה, עירית שומית.
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).
לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.
לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב ויין של יקב רוזה.
מהמטבח...
המתכון ל"קציצות כרישה וקישואים" אשר הופיע בעלון, נמצא בנפרד באתר תחת "מתכוני כרישה".
שיהיה לכולנו סוף שבוע מלא בנוסטלגיה...
צוות החווה.