עלון מס' 103 - 23.6.15: סימנים לפיחת הקיץ וסימנים לפתיחת החורף...
מהנעשה בחוות קיימא (חום של קיץ עם מחשבות של חורף...)
מהמשרד…
לאוספים מנקודת חלוקה ב"לואיזה בגן" באבו גוש - שעות האיסוף של סלי הירקות הם רק בימי רביעי מ16.30 עד 22.00.
מיחזור ושימוש חוזר - כפי שאנחנו מבקשים מכם להחזיר את ארגזי הקרטון של הסלים על מנת שנוכל לעשות בהם שימוש חוזר, נשמח לקבל את תבניות הביצים הריקות ולהעביר אותן חזרה ליעקוב ממסעדת מאג'דה וכך גם הוא יוכל למחזר אותם.
הדבש של רעיה חזר! ניתן להזמין דרך מערכת ההזמנות - קילו דבש ב-60 ש"ח. מומלץ!
מהשדה…
השבוע נפתח סוף סוף ובצורה רשמית הקיץ… ובעצם… נפתח רשמית גם החורף…
סימנים לפתיחת הקיץ:
העגבניות בשדה האדימו והחלו להיקטף!!! המראה מלבב, הטעם מרענן והקטיף פחות. צריך לכסות ברשת צל כי אחרת ישנן כוויות שמש על העגבניה, צריך לא להשקות יותר מדי כי אחרת "שחור הפיטם" מופיע במהרה (מחלה בה הצ'ופצ'יק של העגבניה משחיר ונרקב) וצריך לרצות לקטוף כי אחרת הן מאדימות מדי ונרקבות בדרך לסלט.
גם הימים הפחות חמים כבר חמים וגם המנגולד מתחת לרשת הצל מתעקש לפרוח. צריך לזכור שהמנגולד הוא בעצם חובב חורף ידוע שבעצם שוכנע בצורה מעט מניפולטיבית לצאת לחופשה מאוחרת וצריך לזכור לשתות הרבה...
שנת הלימודים תמה לה בשעה טובה ומוצלחת ונוער בכפכפים מציף את הרחובות ונוער בנעלי עבודה מציף את החווה. התחושה מוזרה ומבלבלת. צריך לזכור שהירקות בשדה לא מחויבים ללו"ז של משרד החינוך וצריך לזכור שכולנו בחווה, גדולים כקטנים, מעולם לא חשנו הזדהות עמוקה מדי עם הלו"ז של משרד החינוך…
סימנים לפתיחת החורף:
ה- 21 ביוני חלף ואיתו הלילה הכי קצר בשנה (מי שישן עם מזגן ודאי לא הבחין בכך אבל החקלאים משכימי הקום המתעוררים עם לטיפת קרן השמש הראשונה לא פיספסו). מעתה הימים ילכו ויתקצרו להם ושעות האור יפחתו. בבוקר ה-22 כבר הוכרז סביב שולחן ארוחת הבוקר בחווה כי החורף התחיל!!! וערוגות הכוסברה נשמו לרווחה. צריך לזכור שחום יולי-אוגוסט עוד לפנינו, צריך לזכור לשתול מנגולד חדש וצריך גם לזכור לסגור את הווילונות לפני שהולכים לישון כי השמש תמשיך לזרוח לפני חמש גם בשבועות הקרובים...
תכנון גידולי החורף בחווה מושלם בימים אלו. מה נשתול ומה נזרע, באילו ערוגות ומתי. תכנון מורכב עד מאוד, מלא בטבלאות, שיקולים וחישובים שונים ומשונים. ובעצם... אנחנו יודעים כבר עכשיו מה תאכלו בחורף הקרוב וכמה סלטי כרוב תאלצו לאכול בפברואר אחרי הקור הרציני. צריך לזכור לא לעבוד יותר משעתיים ביום מול מחשב וצריך לזכור להתפלל לחורף מעט יותר שפוי…
החלטה שלכם.
מוזמנים להקשיב לשיר ולהחליט בעצמכם מה בא לכם שיתחיל…
מה צפוי לנו השבוע בסל…
עגבניה, מלפפון/פקוס , גזר, דלורית, קישוא, סלק, חציל, כרישה/בצל ירוק, שורש פטרוזיליה, פטרוזיליה/כוסברה, חסה, תרד ניוזילנדי/מנגולד.
בסל הגדול יצטרפו להם…שעועית, בצל סגול, מלון, שמיר.
(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).
לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.
לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: דבש של רעיה, לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב ויין של יקב רוזה.
מהמטבח...
ירקות בתנור - פשוטו כמשמעו
השבוע לא נרבה במילים…
אנו ממליצים לקחת כל ירק (עגבניה, קישוא, סלק, כרישה וכו'), לפרוס לפרוסות.
לסדר על תבנית אפיה/נייר כסף (על תבנית לתנור).
לבזוק מעל מעט שמן זית, מלח גס. ניתן גם להוסיף חתיכות של שום מעל.
מכניסים לתנור לכ-20 דק'… ובתאבון!
בתאבון!
שיהיה לכולנו סוף שבוע קריר וחמים כאחד...
צוות החווה.