top of page
Kaima logo
מתנדבים בעת הנחת צינור מים ראשי בחווה

מאז הקמתה ועד היום חוות קיימא הייתה וממשיכה להיות עבור נערים ונערות רבים אשר נוכחים-נפקדים מביה"ס, מהבית או מהחברה בכלל מקום אחר ושונה.

מקום לצמוח בו, ליצור בו ולהרגיש בו חלק משמעותי מעשייה כלשהי וחלק חשוב מהחברה שמסביבם.

היום אנו כבר יודעים לומר שנער או נערה המסיימים תקופה משמעותית בחווה ממשיכים לדרכם עם רצון הולך ונבנה להיות חלק מהחברה ועם יכולת חדשה לראות את עצמם כמי שמסוגלים ליצור ולהתפתח בתוכה.

למה חווה?

·        עבודת השדה במרחב הפתוח.

·        דמויות בוגרות השותפות לעשייה כחלק מצוות רב גילאי.

·        העבודה הקשה והדרישות הגבוהות.

·        אחריות רבה והמון מקום ליוזמה ויצירה.

הם מהכלים הטובים ביותר שאנו מכירים...

אנו שואפים לתת בחווה מקום ללמידה מגוונת ופתוחה בגבולותיה וכיווניה הרבים. למידה והתפתחות שיתרחשו תוך כדי העבודה בחווה ודרך ההתנסות בה. התנסות הכוללת בתוכה את האתגרים הרבים שהאדם וחברתו האנושית
לצד הטבע וסביבתו הפראית משלבים במקום שכזה.

אודות חוות קיימא בית זית

בינואר 2013 הוקמה בין מושב בית-זית לשכונת עין-כרם חווה קטנה בלב העמק. חווה בה גדלים וצומחים ירקות ואנשים.
 
החווה קמה במטרה ליצור סביבת עבודה ייחודית לבני נוער שמצאו את האומץ לחפש מציאות אחרת.
בחווה אנו מגדלים יחד ירקות עונתיים ומוכרים אותם ללקוחותינו ושותפינו הקבועים מישובי הסביבה. לתוך עסק פועם ודינמי שכזה משתלבים בני הנוער כעובדים מן המניין בצוות החווה.
חוות קיימא היא עסק חקלאי הפועל במסגרת של עמותה ללא מטרת חלוקת רווח.
"עמותת קיימא"- ארגון נוער סביבתי חברתי
(ע.ר 580568103).

תמונה פנורמית של החווה

חקלאות בשיתוף הקהילה

חקלאות 

בחווה שלנו גדלים ירקות ללא חומרי דישון כימיים וללא חומרי הדברה בשטח הפתוח (אנו משתמשים במעט חומרים מאושרים אורגנית לטיפול בתוך מבני החממות בהם לא תמיד יכולה להתקיים התחרות הטבעית). מגוון הירקות הגדלים בחווה מאפשר מערכת אקולוגית מאוזנת באופן יחסי ועל אדמה הזוכה לכבוד והקשבה.
עונות השנה הן המכתיבות לנו את מחזורי הגידול ובכך נחסכים משאבים רבים של התמודדות עם מזיקים.

למדיניות הגידול שלנו לחצו כאן.

החקלאות המתועשת היא שמספקת כיום את מרבית הצריכה של ירקות ופירות בישראל ובעולם ככלל. לפלפל או לחסה שאנו קונים בסופר לרוב אין שום קשר אליך, לאדמה שאתה חי עליה או למזג האוויר שבחוץ. ירקות כאלו יכולים לעבור מאות קילומטרים, להיות מאוחסנים שבוע או שבועיים לפני שרכשת אותם ומלאים בחומרים שמעולם לא תדע עליהם. אם תגדל את הירקות בגינה שלך או קרוב לבית, תחסוך את עלות הנסיעה והזיהום הכרוך בה, תאכל ירק טרי שנקטף זה עתה ותדע בדיוק על איזו אדמה הוא גדל ולאילו חומרים הוא נחשף.

נעמי בקטיף פטרוזיליה בחווה

הקהילה

השותפות בין אנשים לעסקים בסביבת מגוריהם יוצרת "קהילה" חברתית וכלכלית. הצרכן יוצר חיבור חברתי עם אנשי השדה וצרכנים נוספים, מגדיל את תחושת השייכות לסביבה בה הוא חי ונותן ערך מוסף להרגלי הצריכה שלו.

הכסף אותו הצרכן מוציא אינו הולך לרשת שיווק גדולה, אלא נשאר בקהילה ותומך בעסקיה המפרנסים בסופו של יום את אנשי הקהילה עצמה, שהוא אחד מהם.

בשיתוף

שיתוף הפעולה בין החקלאי לקהילה של צרכנים מאפשר לצרכן להיות חלק ב"גינה גדולה" הנמצאת קרוב לביתו. מעבר לעלויות התיווך, השינוע והאחסון שנחסכות לו הוא גם זוכה לירקות טריים, הגדלים בשדה בו הוא יכול לבקר ולקחת בו חלק, ע"י חקלאים אותם הוא יכול להכיר אישית ולפתח עימם יחסי אמון. החקלאי זוכה ללקוחות הקשורים לעשייה בשדה ומאפשרים בעצם השותפות גידול גמיש המתחשב באדמה ובעונות השנה ואינו תלוי במחירי שוק משתנים.

bottom of page