top of page

מתכונים מעניינים עבור המנגולד

סלט מנגולד מרוקאי

המנגולד חוזר השבוע לסיבוב נוסף, הנה המלצה שקיבלנו מהלקוחות שלי ואיתי אחרי הסיבוב הקודם:

"סלט מנגולד מרוקאי שיצא מדהים: שום כתוש מטוגן בשמן זית ופפריקה, מוסיפים את המנגולד החתוך והחלוט, ממשיכים לטגן ומוסיפים מלח ומיץ לימון. מעדן."

(מתוך עלון מס' 2)

תבשיל תפו"א ועלים ירוקים

  • 2 בצלים בינוניים

  • 5 תפו"א בינוניים

  • 3 גזרים

  • צרור עלי מנגולד

  • עלים של סלק עם הגבעולים האדומים (אם קיבלתם בסל צרור סלק עם העלים)

  • חופן מכובד של כוסברה קצוצה

  • רוקט קצוץ דק

  • שמן זית/קוקוס

  • כמון

  • אגוז מוסקט

  • מלח

  • פלפל

קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית/קוקוס בסיר או מחבת רחבה (עם מכסה). קוצצים את הגבעולים הלבנים של המנגולד ומוסיפים לבצל. שהבצל והגבעולים כבר שקופים ומשחימים מוסיפים את קוביות הגזר, תפו"א והתבלינים ומטגנים עוד שתיים שלוש דקות. מוסיפים את הכוסברה, עלי המנגולד קצוצים ואת עלי הסלק קצוצים ביחד עם הגבעולים, מוסיפים 2-3 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה עד שנשאר רק מעט נוזל והירקות הקשים התרככו.

אפשר להגיש עם קערה של אורז ורוקט קצוץ מעל... בתאבון!

(מתוך עלון 18)

ריזוטו תרד/ מנגולד ושום ירוק

  • 2 כוסות אורז ריזוטו

  • כ-1 ליטר ציר ירקות רותח (אפשר להחליף במי החליטה של התרד)

  • 1 צרור תרד, קצוץ גס

  • 1 ראש שום ירוק על גבעוליו, קצוץ (לאמיצים אפשר גם יותר)

  • 1 כרישה קצוצה (החלק הלבן והירוק הרך)

  • 1/2 כוס יין לבן יבש

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח

הכנה:

  • חולטים את התרד במים רותחים במשך 1-2 דקות, עד שהעלים מתרככים. מסננים וסוחטים מעט. אם אין לכם ציר – ניתן לשמור את מי החליטה לבישול.

  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את הכרישה ואת השום הקצוצים ומאדים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.

  • מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, כך שכל הגרגירים ייעטפו בשמן.

  • מוסיפים מצקת של ציר ירקות (או נוזל חליטה) רותח ומערבבים, עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך להוסיף נוזלים ולערבב עד שנספגו בערך מחצית מהנוזלים.

  • מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לערבב, עד שהוא נספג באורז. מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים. כעת ממשיכים להוסיף נוזלים בהדרגה ולערבב, עד שכל הנוזלים נספגו באורז כמעט לחלוטין, האורז קרמי ורך אך מרכז הגרגיר נותר נגיס (כל התהליך אמור לקחת בערך 25 דקות). מוסיפים מלח על פי טעמכם.

(מתוך עלון 87)

והנה מספר מתכונים נוספים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page