top of page

בטטה

מתכונים

פסטה ברוטב בטטה ורוק

  • בטטה גדולה

  • צרור רוקט/מיזונה

  • 7-8 שיני שום (כל המוסיף הרי זה משובח)

  • חמאה

  • יין לבן

  • פלפל גרוס

  • מלח

  • 500 גר' פסטה (פנה יכול להתאים).

מחממים במחבת רחבה כ-50 גר' חמאה ומוסיפים את הבטטה חתוכה לקוביות קטנות. מכסים ומשאירים על אש בינונית עד שהבטטות מתחילות להתרכך. מסירים את המכסה ומוסיפים את השום קצוץ גס ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים למחבת עלי רוקט או מיזונה קצוצים, רבע כוס יין לבן ומעט מלח. מגבירים לאש החזקה ביותר ומקפיצים הכל יחדיו ללא מכסה כשתי דקות נוספות עד שהיין מתאדה. מגישים על הפסטה ובתאבון…

(מתוך עלון מס' 24)

לביבות בטטה וגזר

מצרכים:

  • 1 תפוח אדמה בינוני

  • חצי בטטה

  • 2 גזרים

  • 2 כפות קמח

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 2 ביצים בינוניות

  • מלח ופלפל - לפי הטעם

  • פטרוזיליה/כוסברה קצוצים - לפי הטעם

  • קורט טימין ורוזמרין (לא חובה)

הכנה:

  • מקלפים את תפוח האדמה, הגזר והבטטה ומגרדים בפומפייה. מוסיפים את הבצל הקצוץ.

  • מפזרים קורט מלח על הירקות ומעבירים למסננת למשך שעה, כדי שיגירו נוזלים. לאחר שעה מסננים וסוחטים את הנוזלים העודפים.

  • מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל. בשלב זה ניתן להוסיף גם מעט טימין ורוזמרין קצוצים דק.

  • מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן, צרים לביבות ומסדרים אותן על התבנית. מומלץ לרסס את הלביבות עם ספריי שמן, על מנת למנוע התייבשות.

  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות. אופים כ-15 דקות.

בטטה בייבי בתנור

מתכונים נוספים מעניינים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page