top of page

עלון מס' 101: 9.6.15 - השדה והקייצי ותנור הבוץ הצוותי...

מהנעשה בחוות קיימא (מדורת הצוות)

מהמשרד…

  • חיוב על סלי ירקות - בתחילת השבוע חייבנו את כרטיסי האשראי של לקוחותינו על סלי הירקות (והלחם/ביצים). על מנת לראות את הקבלה בצורה טובה- יש צורך להוריד ולשמור את הקבלה במחשב (לא ניתן לראות את הקבלה "און ליין"). ניתן לראות את פירוט ההזמנות ותשלומים אם תיכנסו לחשבונכם במערכת ההזמנות. תחת הלשונית: "דו"ח הזמנות ותשלומים", שם מוצגת היסטוריית החשבון שלכם.

  • פתחנו נקודת חלוקת סלי ירקות באבו גוש (בגן האירועים של קייטרינג לואיזה). אם אתם מכירים חברים/משפחה/מכרים שגרים ביישובי האזור וירצו להזמין סל ירקות ולאסוף מאבו גוש-אנא הפנו אותם לטופס ההרשמה באתר שלנו.

  • שירות הלקוחות-חברים של קיימא - אנחנו דואגים בכל יום חמישי להסתובב ביניכם ולתקן טעויות... לכן, תרגישו חופשי להודיע לנו בהודעת מייל (עדיף כמה שיותר מוקדם - ברביעי בערב) אם לא קיבלתם סל ירקות, אם טעינו והכנסנו לסל הירקות ירק שביקשתם לא לקבל, או בכל בעיה אחרת. לרוב נגיע עד ביתכם לתקן את הטעות! אלא אם ניתן לחכות לשבוע שלאחר מכן ולפצות אתכם בסל הבא.

מהשדה…

הנה מגיעים להם ימי הקיץ. שבילי החווה מתכסים בגוון צהוב של עשבים שוטים שהתייבשו מהחום, הפקוס (קרוי גם מלפפון ערבי או ארמני, מתוק יותר, שעיר מעט) החל לתת את פרותיו ואפילו עגבניות התמר מאדימות בסתר. עונות השנה מכתיבות לנו את הרכב הסל וכך כולנו חוזרים קצת אחורה בזמן לימיי קדם... כשהשדה שופע קישואים אנחנו זוכים להם כל שבוע במשך שלושה חודשים, כשהמלון מופיע (הצפי הוא לעוד שבוע-שבועיים!) כולנו נזכה בו עד שתגמר עונתו וכשהכרובית מפציע בתחילת החורף אנחנו יודעים שנזכה ממנה עד אפריל.

לא תמיד המטבח שלנו מרוצה מהסידור הזה... אך הטריות, והירקות הטבעיים ללא הריסוס, הידיעה שמישהו גידל בשבילך את כל אלו והמגוון הגדול מפצים על החזרתיות העונתית.

בקיץ עשה לך מטבח קייצי ובחורף מטבח חורפי...

מדורת הצוות

אתמול בערב ישבנו בחווה עד שמחוגי השעון הצביעו חצות ושוב נזכרנו שאנחנו חקלאים ובכל זאת צריכים לישון מוקדם. ההתלהבות שגרמה לכולנו לבוא כך בערב לחווה ולזכות למופע הכוכבים השמימי נוגעת למונומנט אחד ויחיד שכבר דובר כאן הרבה, אך סוף סוף התכנסנו בכדיי לגזור את הסרטים ולשבחו.

טאבון הבוץ שלנו, ששנה שלמה אריאל עבד עליו, במקוריות ובהתמדה, התמלא באש חמימה ולאחר מכן בפיתות מעולות. את הלילה המשכנו במדורה ובפוייקה, עד שהתעייפנו וחזרנו אל המיטות רק כדיי לקום השכם בבוקר שוב אל השדה החם ולאהבת פועלי הבניין (או החקלאות…) שלפעמים (תלוי כמה חם) מקננת בתוכנו …

את אולי קטנה

אבל כתפנו איתנה,

וכל חיוך שלך אצלנו חג

יש לך פה ענין עם פועלי בנין

שאוהבים אותך עד ראש הגג.

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון/פקוס, גזר, תפו"א, סלק, קישוא, פלפל, חסה, כרישה, בצל ירוק, פטרוזיליה/מיזונה/ עלי בייבי.

בסל הגדול יצטרפו להם… כרוב אדום, חציל, עגבניה שרי, כוסברה.

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב ויין של יקב רוזה.

מהמטבח...

המתכון ל"לזניה טבעונית מעלי אורז עם קרם קישואים וקרם בטטות" (מאת גילת רווה אור) אשר הופיע בעלון נמצא בנפרד באתר תחת "מתכוני קישוא".

שיהיה לכולנו סוף שבוע קייצי אך נעים...

צוות החווה.

תיוגים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page