top of page

עגבניות זה לא בדיחה! מתכוני עגבניות ועגבניית שרי

עגבניות זה לא בדיחה!

שלוש עגבניות, איטלקייה, מרוקאית ומכסיקאית, ישבו יחדיו בסל הירקות.

אמרה האיטלקייה... רוטב עגבניות לפסטה:

  • 5-6 עגבניות גדולות בשיא בשלותן

  • 5-6 שיני שום

  • שמן זית

  • בצל קטן

  • חצי לימון

  • אורגנו

  • פלפל/מלח

  • בזיליקום

משרים את העגבניות במים רותחים. קוצצים דק דק דק (אפשר גם לכתוש) את השום והבצל.מטגנים במחבת עם שמן זית את השום והבצל, מעט עד שהבצל נהיה שקוף. קולפים את העגבניות, חותכים גס ומוסיפים למחבת. מוסיפים למחבת גם מיץ מחצי לימון, אורגנו (גם יבש טוב), חצי מכמות הבזיליקום קצוצה גס, מלח ופלפל. מבשלים היטב על בעבוע נמוך עד שהרוטב מסמיך ומתאחד. את הכמות הנותרת מהבזיליקום מערבבים בתום הבישול או מפזרים מעל הרוטב והפסטה.עכשיו נשאר רק למצוא פסטה מתאימה ופרמז'ן איכותי...

סלט עגבניות מבושל היישר ממרוקו

  • 5-6 עגבניות גדולות בשיא בשלותן

  • ראש שום

  • 2 פלפלים ירוקים (גם אדום תופס)

  • שמן קנולה (אצל המרוקאים גם חמניות ודומיו תופסים. אם תשתמשו בשמן זית זה כבר לא יהיה מרוקאי אבל זה בטוח יהיה טעים).

  • פלפל חריף/פלפל שחור (מי שרגיש לחריפות יכול להסתפק בפלפל שחור).

  • כפית סוכר

  • מלח

קולים את הפלפלים בתנור . מקלפים קוצצים ומניחים בצד. משרים את העגבניות במים רותחים למספר דקות, קולפים קוצצים ומניחים בצד. מטגנים במחבת עם השמן את השום קצוץ היטב. מיד כשהשום מתחיל מעט להשחים מוסיפים את העגבניות הקלופות והפלפל הקלוי. אליהם מוסיפים חריפות לבחירתכם סוכר ומלח. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מצננים ומגישים קר (גם מהמקרר).

מטבל עגבניות מכסיקני

  • 2-3 עגבניות בשיא בשלותן

  • 3 שיני שום

  • שמן זית

  • כוסברה

  • לימון

  • חצי פלפל ירוק חריף או טבסקו

קוצצים את העגבניות גס. קוצצים את השום גס ומטגנים במחבת עם שמן זית דקה שתיים. מוסיפים את העגבניות והפלפל/טבסקו ומבשלים זמן קצר (כ-5 דקות). מעבירים את טוחן המחבת לבלנדר, מוסיפים מיץ לימון, כוסברה קצוצה וטוחנים יחדיו עד למרקם אחיד. מצננים ומגישים כמטבל לכל מה שנשמע מכסיקני (נאצ'וס, טאקוס...)

(מתוך עלון מס' 5)

מתכון סבתות לעגבניות אפויות של מרית (מה שמסביר שאין בו שום דבר מדויק…)

השבוע נהנינו בחווה ממגש של עגבניות אפויות מעשי ידי מרית ומיד התחננו לקבל את המתכון… וככה קיבלנו אותו:

מחממים תנור לחום גבוה.

בתבנית תנור מערבבים שמן זית, {לא מעט} שום כתוש {הרבה} מלח גס ופלפל לפי הטעם .

בתוך התערובת מטבילים פרוסות [לא דקות] של עגבניות.

מכניסים את התבנית לתנור.

אחרי חצי שעה מנמיכים את האש לחום בינוני.

מוציאים לפני שזה מתייבש (ולא נשרף) .

(מתוך עלון מס' 54)

עגבניות ממולאות (מאת גילת רווה אור)

השתמשו בכ-7 עגבניות

  • כוס קינואה מונבטת (להנבטת קינואה- משרים את הקינואה כ-6 עד 8 שעות או ללילה, מעבירים למסננת ומרטיבים במים כל שעתיים שלוש. בתוך 4-5 שעות יתחילו לצאת נבטוטים קטנים מגרעיני הקינואה והיא מוכנה לשימוש).

  • כוס וחצי עדשים שחורות וירוקות מונבטות (להנבטת עדשים- משרים את העדשים במים למשך שעתיים- שלוש, מעבירים למסננת ומרטיבים כל שעתיים שלוש. תוך יום- יומיים, תלוי במזג האויר, יתחילו לצאת נבטוטים מהעדשים).

  • מחממים שמן זית במחבת שיכולה להכיל את כל התערובת, מטגנים בצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הקינואה המונבטת ומטגנים כדקה או שתיים ומוסיפים 3/ 1 כוס יין לבן ו1/3 כוס רוטב סויה, וממשיכים לטגן עוד כדקה. מתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  • מסירים פרוסה מהחלק העליון של העגבניה ומרוקנים את תוכנן עם כפית פריזיאנית. את תוכן העגבניות, מרסקים בבלנדר למחית אחידה ומאדים במחבת עם 1/3 כוס יין לבן ומלח, פלפל, 1-2 שיני שום כתושות עד שהרוטב מסמיך מעט. מוסיפים את הרוטב לתערובת המילוי.

  • ממלאים את העגבניות, מסדרים בתבנית ומפזרים את מה שנשאר מהתערובת בין העגבניות.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 45 דקות מכוסה, ולאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ 15- 20 דקות עד להשחמה.

מתכונים נוספים מעניינים

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page