top of page

עלון מס' 62 - 3.9.14 - בקרת איכות, מזג אויר מפנק ושתילות בבוסתן החדש של החווה...

מהנעשה בחוות קיימא (מהנעשה בבוסתן קיימא)

מהמשרד…

  • אנו מנצלים את החגים כדיי לבצע שינוי שאנו מחכים לו כבר זמן רב- ימי חלוקת סלי הירקות משתנים מיד לאחר סוכות - אנו עוברים לימי רביעי. יש לכך כמה סיבות: לאפשר לכם יום נוסף להשלמות לפניי סוף השבוע, לאפשר לנו יום נוסף לתיקון טעויות שקורות.. ולתת לכל צוות החווה יום נוסף בחווה, לפניי שיוצאים לסוף השבוע - זמן להכנות התארגנות ותכנון השבוע הבא. בזמן החגים ישנם שינויים נוספים התלויים במועדי החג. כדיי לא לבלבל אתכם יותר מדיי אנו נחלק את הסלים מהשבוע של ראש השנה ועד סוכות בימי שלישי. מיד לאחר סוכות נעבור באופן קבוע לימי רביעי. בסוכות החווה בהדממה ולא יהיה קטיף ומשלוחים. לקראת ראש השנה נשלח לכם טבלה מסודרת של מועדי החלוקה בתקופת החגים. בינתיים - הכל כרגיל...

  • ממעט האמיצות ששלחו לנו פידבק על סלי הירקות למדנו משהו חדש: עד היום, בקרת האיכות שלנו עסקה בירקות שלנו מהשדה ופחות בירקות שאנו משלימים ממגדלים אחרים. בתקופות מעבר (אביב וסתיו) היכן שאנו זקוקים לעזרת חברנו החקלאים האורגנים יותר, דווקא אז, ישנה ירידה באיכות הירקות הנשלחים מהשפלה… מהיום, ירק שהגיע לבית האריזה שלנו "עייף" מחקלאים אורגנים אחרים, לא ייכנס לסל ואנו נפצה אתכם מידית בהחזר כספי. תוכלו לראות את הפיצוי באתר ההזמנות. המשמעות היא שמדיי פעם, ירק שציינו שיבקר בסל, יהיה נפקד.. כך נשמור על איכות גבוהה כל הזמן. נראה לנו שזה הדבר הנכון לעשות.. מה דעתכם?

מהשדה… (ומהבוסתן)

שוב זכינו לשבוע מפנק בגזרת מזג האוויר.

זקני הכפר מתחילים כבר להתווכח ביניהם - האם היה או לא היה קיץ כל כך קל בשנות ה- 50? מי זוכר.

השמים התכסו עננים ואנחנו הגברנו את קצב העבודה ושתלנו כבר אלפי שתילי כרישה וסלק וכרובית וכרוב וסלרי, סלרי שורש וקולורבי. אתמול גם זרענו גזר, אפונה, אפונת שלג, כוסברה, שעועית ( ניסוי), בקצ'וי, וצנונית ( הצנונית צפויה להיות הראשונה לבקר בסלי החורף). שוב, כמו בכל תקופת מעבר עונה- כששותלים וזורעים והאבנים מציצות בעורמה שוב מהאדמה, אנחנו תוהים כמה צריך להיות אופטימי (או טיפש…) כדיי לגדל ירקות באדמת הטרשים של ירושלים. אבל אז אנו נזכרים כמה חם שם בשפלה וכמה נעים כאן בהר, וכמה יפים ההרים מסביב ולנוף הגבעות לא ישווה נוף מישורי, ובוואדי שוקקים חיים ולטרסות אין תחליף. כשיבוא החורף בעוזו ויצבע את הכל בירוק ואחר כך גם יקפיא את העמק וייפגע בגידולי החורף, נחזור שוב לערוג לאקלים השפלתי… וחוזר חלילה...

עצים זה לא אותו דבר.

שתלנו היום 50 עצים,

ולמרות שהם קטנטנים שלא יניבו אלא בעוד 3 שנים, לא חשבנו על חוני המעגל ש"פעם אחת היה מהלך בדרך, ראה אדם אחד שהוא נוטע חרוב. אמר לו: לכמה שנים טוען פירות? אמר לו: לשבעים שנה. אמר לו: כלום ברי לך שתחיה שבעים שנה ותאכל ממנו? אמר לו: אני מצאתי את העולם בחרובים, כשם שנטעו אבותי לי, כך אטע אני לבני". (בבלי, תענית כג' א')

ולמרות שאולי יניבו קודם, לא חשבנו על סלים שבועיים, ולמרות שיכולנו להיות פרסומת לקרן הקיימת, לא חשבנו על ציונות.

סתם רצינו לכייף, לעשות מה שמתחשק, להתפרע.

אם אנחנו זוכרים נכון -

ההתחלה היתה בלימון שחסר לנו בסלט של ארוחת הבוקר

ואם לא, אז אולי בקנאה החמדנית בשקדיות הפורחות, רק לא אצלנו.

בטח גם בבושה שהרגשנו למראה עצי הזית המדובללים בקצות החווה.

בשני שתילי רימונים ששמו לנו על יד השער, כי חשבו שאנחנו סניף של 'תנו לעצים לחיות' או במישהו שמסיבות עלומות החליט שהוא רוצה לשתול תאנה (יפהפיה) דווקא בט"ו בשבט, ודווקא אצלנו.

אבל כל הזמן היינו עסוקים, ותמיד היינו צריכים להספיק - 100 - 120 - 140 סלים כל שבוע. והיינו רציניים וחרוצים וקפדנים, כי אחרת בכלל לא היינו.רק שבדיוק ברגע, שבו אנחנו גאים ומאושרים למראה השפע הצבעוני הריחני והטעים הזה - אנחנו צריכים להיפרד ממנו.

אז למרות שכל הזמן יש לנו, לטוב או לרע, המון סיפורים בראש -

על "ארץ חיטה ושעורה, וגפן תאנה ורימון, ארץ זית שמן ודבש" (דברים ח' 8)

על גינת אגוז (שה"ש ט' 11)

על הלוך הלכו העצים למשח עליהם מלך (שופטים ט 15)

על כרם היה לידידי בקרן בן שמן, (ישעיהו ה' 1)

אנחנו צריכים לחזור לאצטקים (עם העגבניות) ולניוזילנד (עם התרד), ולאיטליה (עם הדלעות הנפוליטניות) ולמשרד החקלאות וההדרכה לחקלאי. אחרת איך נדע?

אז צריך להגיד ביושר - רצינו לימונים שיהיו לנו אפילו אם שכחנו להביא מהצרכניה, רצינו גפנים כדי שנוכל לשבת בהפסקה בצל, רצינו רימונים כדי שלא נראה רק עוד ועוד אבנים בטרסה המעוקלת, רצינו גודגדנים סתם בשביל הפינוק, וגם תאנים - שכל אחד יודע למה. וגם - כי רצינו עצים כדי שישארו איתנו גם בשבוע הבא.

בסוף גם נדע משהו, כי בינתים אנחנו יודעים עליהם כמעט כלום, אפילו לא אם זה "גאפן במובן גפן, או גפן במובן גאפן".

מההרים סביב...

זוהר ארגוב שר על כינור ועל צל עץ התמר. כנראה שתמרים לא נשתול בהרים סביב, כי יופיים אובד ומרגיש כנטע זר באזורנו. אך מעודד ומשמח לשמוע את צלילי הכינור ולדמיין את הצל העתידי של העצים ששתלנו, צל שיתרחב לו אט אט, עד שנוכל לשבת ברווחה תחת גפנו ותאנתו. צל עץ תמר - זוהר ארגוב

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, עגבניות שרי, תפו"א, פלפל, דלעת, סלק , חציל / גזר (רק בארזים הרגילים), כרישה/ בצל ירוק (רק בארגזים הרגילים), לוביה / קייל / תרד.

ובסל הגדול יצטרפו להם… בצל יבש ,תירס , גזר, פטרוזיליה, בזיל/ תימין /נענע.

(באדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום רביעי בשעה 12.00.

לסלים ניתן לצרף בהזמנה מראש מיום ראשון בצהריים ועד יום רביעי ב 12:00 :

  • לחם מחמצת של עמר האופה המקומי. פירוט סוגי הלחמים ומחירים במערכת ההזמנות.

  • דבש דבורים טבעי ואורגני של רעיה - מחיר לחצי קילו 27 ש"ח

  • ביצי חופש - מבית הגידול של מיכל ויעקוב מעין ראפה (מסעדת מאג'דה) 12 ביצים עבור 24 ש"ח..

  • פירות אורגניים (סוגי הירקות משתנים כל שבוע) - אורגניה מחבל הבשור, וגם מיעקוב מעין רפא.

מהמטבח…

כמויות העגבניות שנשלחו אליכם בשבועות האחרונים בוודאי גרמו לחלקכם לחפש מתכונים לעגבניות. הנה רוטב שאפשר לשמור במקרר ולהשתמש במגוון תבשילים. אם קיבלתם טימין השבוע בסל, נסו להחליף את האורגנו בטימין:

שיהיה לכולנו סוף שבוע של צלילי כינור...

צוות החווה.

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page