top of page

עלון מס' 91: 24.3.15 - על השינויים המיוחלים בחווה האביבית...

מהנעשה בחוות קיימא (חוות הסבלנות )

מהמשרד…

הודעה לקראת חג האביב - בחול המועד פסח צוות החווה יוצא לחופשה... אנחנו לא נשלח סלי ירקות, ונדלג על יום החלוקה ביום רביעי ה-8 באפריל. לקוחות שמזמינים סל ירקות פעם בשבועיים אשר יקבלו סל לפני פסח (בתאריך 1.4), לא יקבלו סל בשבוע שלאחר פסח (בתאריך 15.4) אלא יקבלו סל בתאריך 22.4, ולהיפך. לקוחות שמעוניינים להזמין ארגז כפול או לעשות הזמנה מיוחדת לקראת החג, מוזמנים לבצע את השינויים במערכת ההזמנות(אליה מגיעים דרך האתר שלנו) או לשלוח לנו במייל, עד יום שלישי בשעה 12.00.

Notice re: deliveries during Pesach - The Kaima farm will be closed during Pesach and we will not be delivering vegetable baskets on Wednesday 8.4.15.

Our last delivery before Pesach will be 1.4.15. Any customers who wish to order a double basket or make any changes to their pre-Pesach delivery, please make the changes on our ordering system or email us by noon on Tuesday 31.3.15.

For customers who receive a basket every two weeks: customers who will receive a basket before Pesach (i.e. on 1.4.15) will NOT receive a basket the week after Pesach but instead will receive their next basket on 22.4.15. Those customers who are NOT due to receive a basket before Pesach (i.e. on 1.4.15), WILL receive a basket on the week after Pesach (i.e. 15.4.15).

מהשדה… ( אחרי החג)

אט אט מסתדרות להן ערוגות החווה בתוך מארג שלם של שיקולים ותכניות. בשבועות האחרונים סיפרנו לכם על המראה האביבי של החווה. איך פרחי הבר ועשבי השדה מתערבבים עם מעט הירקות ששרדו את החורף הקשה. והנה, כבר אפשר לראות את השינוי המיוחל ואת הערוגות החומות שבמרכזן צינורות מתוחים, אדמה רטובה וזרעים קטנים שנזרעו זה עתה. לרגע נדמה שכלל לא חווינו את החורף הקשה הזה ולרגעים אחדים אפשר כבר לדמיין את העתיד הצפוי לנו ממש עוד מעט. זרענו פקוסים ( המלפפון הערבי המתקתק) וזוקיני, כוסברה ופטרוזיליה, רוקט וגזר. שתלנו חסה, מלון מתוק, עגבניות שדה, בצל ירוק ועוד סוג של קישוא רגיל, מנגולד וקולרבי. בשבוע הבא נשתול עגבניות שרי, חציל ואבטיח. ומיד לאחר הפסח נתחיל לזרוע ולשתול דלעות וגם את מלך הקיץ - התירס המתוק. יש לנו עוד עבודה רבה עד שנחזור שוב להיות המגדלים הראשיים של הירקות שלכם, אבל אנחנו מבטיחים שזה יבוא, עוד קצת, אולי אפילו מיד לאחר החג… עכשיו נותר רק לחכות בסבלנות...

וגם על זה ועל חודש מרץ כתב קארל צ'אפק בספרו "שנת הגנן":

"כאשר השעון שלכם נעצר, אתם מפרקים אותו תחילה בעצמכם ורק אחר כך מוסרים אותו לשען. כאשר מתקלקלת לכם המכונית, אתם ראשית כל מרימים את מכסה המנוע ודוחפים את אצבעותיכם פנימה, ורק אחר כך פונים למכונאי. כל דבר בעולמנו הוא בר תיקון ושיפוץ, אבל כנגד מזג האוויר אין מה לעשות.השום להט או יוהרה, שום חדשנות, סקרנות או כפירה לא יעזרו. הניצן נפתח והנבט עולה, כל אחד על פי דרכו ורק כאשר בא זמנו. כאן אתם נוכחים לדעת בענווה עד כמה חסר אונים הוא האדם. אתם מבינים שסבלנות היא אם כל חוכמה- וגם שאין בידיכם לעשות שום דבר אחר…"

מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, תפו"א, פלפל, סלרי שורש (רק לקטנים),שומר/קולורבי (רק לקטנים), חציל / דלעת ספגטי, בצל ירוק, שום טרי, חסה מסולסלת/רגילה, כוסברה/ פטרוזיליה.

בסל הגדול יצטרפו להם… כרוב, אפונה, מנגולד/קייל, סלק, קולורבי, שומר.

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, תמר מג'הול אורגני של שים והוריה, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.

מהמטבח...

המתכון ל"כרוב צלוי בתנור" אשר הופיע בעלון - נמצא בנפרד באתר תחת "מתכוני כרוב"...

שיהיה לכולנו סוף שבוע אביבי ונעים...

צוות החווה.

תיוגים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page