top of page

עלון מס' 96: 5.5.15 - פתרונות טכנולוגיים בחווה...

מהנעשה בחוות קיימא (חווה אנלוגית בעולם דיגיטלי)

מהמשרד…

עדכון "לחם שולה" של עמר האופה - מחירון הלחם השתנה מעט(מצורף כאן התפריט החדש). בנוסף יש מוצר חדש: לחמניות! מומלץ!

מהשדה…

המאה ה-20 הגיעה לחוות קיימא (המאה ה-21 תאלץ להמתין עוד קצת)...

עם זוג ידיים, זוג רגליים (גם עם פחות) ולב במקום הנכון אפשר לעשות חקלאות מדהימה.

אך עדיין, בבואנו לנסות ולקיים חקלאות קטנה ומקומית המבוססת על כוח עבודה מקומי, צעיר וחסר ניסיון לעתים, עולות שאלות גדולות, אוניברסליות שמאתגרות גם מבוגרים שחושבים שהם בעלי ניסיון…

את עבודת החווה התחלנו, לפני יותר משנתיים, עם הרבה ידיים, כתפיים רחבות ולבבות טובים. אך כשהשדה וכמות הלקוחות גדלו בהתמדה ותפעול השדה הפך לשגרה יומית של צוות מגוון הדורש למידה מתמדת, התחלנו לשאול את עצמנו, איך עושים חקלאות יעילה במאה ה-21?

אם מטוסים ממוחשבים לא באמת זקוקים היום לטייסים ורובוטים זעירים יכולים לשוטט בתוך גוף אנושי ולשלוח נתונים ישר לסמארטפון, אז קל להניח, גם למי שלא בקיא בתחום, שטרקטורים ממוחשבים מסוגלים להחליף כמעט כל פעולה אנושית בשדה, וחיישנים מתוחכמים המולבשים על הצמח עצמו מסוגלים לשדר לחקלאי בכל זמן נתון מהי כמות המים המדויקת בה הצמח חושק ולאילו חומרי הזנה מהקרקע הוא בדיוק משתוקק.

ואם כך הדבר, השאלה הבאה היא כיצד משתמשים בכל הידע הטכנולוגי הזה ועדין ממשיכים לדחוף אצבעות לקרקע על מנת לבדוק את מצב הלחות שלה, לתת לחך להחליט מתי החסה מרה מדי ובגדול, לקיים חקלאות מבלי לאבד את הקשר בין האדם למזון אותו הוא מגדל ולקרקע עליה הוא גדל.

השאלה המרתקת הזו ודאי תלווה אותנו צמוד בשנים הקרובות.

בינתיים את התירס של הקיץ הנוכחי נזרע עם מזרעה ידנית פשוטה (אפשר לתאר אותה כאופניים קטנטנים עם משפך מתכוונן). עד כה לקח לחמישה אנשי צוות, שעה של עבודה, לזרוע ידנית ערוגה של 100 מטר תירס. עם מזרעה חובבנית שכזו, איש צוות אחד עושה זאת בחצי שעה והזריעה איכותית ומדויקת בהרבה.

אותה ערוגה של מאה מטר תירס תתוחח (תיחוח=אוורור השכבה העליונה של הקרקע והטמעת הקומפוסט וחבריו לפני זריעה/שתילה של גידול חדש) ע"י טרקטור ישן ומתחחת פרימיטיבית. אותו טרקטור (שנכנס לשימוש בחקלאות אי שם כבר במאה ה-19) מוציא תחת גלגליו ערוגות מאווררות ומיושרות בהרבה מידינו החמושות במגרפות בלבד וכל זאת באחוז אחד מהזמן.

אז זה בינתיים,

כשארגזים מעופפים יקטפו את התירס במקומנו לפי הזמנה ישירה שלכם נכתוב ונעדכן שוב (או שהם כבר יעדכנו ישירות למחשב שלכם…), בינתים ממליצים על השיר הבא...

אז מה צפוי לנו השבוע בסל…

עגבניה, מלפפון, סלק, גזר, קישוא רגיל/עגול, חציל, בצל ירוק, כוסברה, חסה, מנגולד, פטרוזיליה/רוקט/שמיר .

בסל הגדול יצטרפו להם… בצל, תפו"א, קולורבי, כרוב/כרובית .

אדום מסומנים הירקות שאנו נשלים השבוע ממגדלים אורגניים אחרים על מנת לשמור על סל מאוזן ועשיר).

לשינויים ובקשות מיוחדות אנא הכנסו לאתר האינטרנט של קיימא ומשם לחצו על "כניסה ללקוחות"- עד יום שלישי בשעה 12.00.

לסלים ניתן להוסיף דרך מערכת ההזמנות מוצרים כגון: לחם מחמצת של עמר האופה (ניתן להזמין עד יום שני בערב בלבד), ביצי חופש של מיכל ויעקוב, שמן זית של יוחאי ויין של יקב רוזה.

מהמטבח...

בשיתוף פעולה חדש עם גילת רווה אור, המלמדת סדנאות בישול טבעוני, מידי כמה זמן נשלח לכם מתכונים טבעוניים של גילת. קצת על גילת…

אני מורה בכירה לאשטנגה ויניאסה יוגה וכן סטודנטית לטווינה- שיטת טיפול המבוססת על טכניקות מגע מגוונות ואנרגטיות ברפואה הסינית.

בנוסף, אני מעבירה סדנאות בישול טבעוני בביתי שביישוב שמשית.

הסדנאות מאופיינות ביצירתיות, מקוריות וחדשנות אך יחד עם זאת מאד פרקטיות ליישום בחיי היום יום,

והן מבוססות על תכנים מהפילוסופיה ההודית והסינית,

ובעיקר על משפט אחד מהן שאומר:

" אדם מגיע לעולם עם מספר נשימות קבוע מראש, מספר מילים קבוע מראש ומספר לעיסות קבוע מראש..."

היוגה היא מרכז שממנו הכל מתחיל ואליו הכל נאסף.

משמעות המילה יוגה היא איחוד, מיזוג, שיתוף, כל אלו מובילות לזרימה.

אני מאמינה בהסתכלות על התמונה כולה מבלי להיצמד לפרטים הקטנים, מאמינה בזרימה ולא בתקיעות.

ואיך זה מתקשר לתזונה?

אני מאמינה שאדם צריך להגיע להחלטות לגבי מה הוא אוכל מתוך תהליך שבו הוא מבין מה נכון לו לאכול ומה לא.

הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטלית.

כשאדם עושה את הבחירות מתוך המקום הזה, הוא יכול לאפשר לעצמו מידי פעם "לסטות" מהקווים המנחים ללא תסכול, רגשות אשם או נקיפות מצפון.

משום שמה שחשוב זו התמונה הכוללת, ואם ב 90-80 אחוז מהזמן אנו הולכים עם הקווים המנחים הבריאים והמיטיבים עימנו אז הפרטים הקטנים הללו יכולים להיסלח...

כשאדם מגיע לאג'נדה תזונתית שמתאימה לאופיו ולצרכיו בתהליך שכזה, הוא גם יוכל להתמיד בו ולהרגיש את השפעותיו עליו בצורה הטובה ביותר.

אין תזונה אחת שהיא הטובה ביותר לכולם, וכל אחד ראוי שיעשה את בחירותיו לעצמו.

המתכונים שלי מאופיינים ביצירתיות, צבעוניות ופשטות ומאפשרים זרימה, מאפשרים פתיחות וגמישות מחשבתית.

המתכון ל"ממרח כרובית" אשר הופיע בעלון נמצא בנפרד תחת "מתכונים מיוחדים לכרובית".

שיהיה לכולנו סוף שבוע של קידמה והתקדמות!

צוות החווה.

תיוגים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page