מתכוני דלורית - הדודה המיוחדת של הדלעת
הדלורית של מרית- דלורית מטוגנת עם מנגולד
פורסים דלורית לפרוסות דקות (כחצי סנטימטר). מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים היטב משני הצדדים.
כדקה לפני סיום הטיגון מוסיפים עלי מנגולד קצוצים, מטבלים בעדינות לפי הטעם (לא חובה) ומערבבים קלות.
לפניכם שילוב מרענן, פשוט וטעים להפליא... בתאבון!
(מתוך עלון מס' 9)
הדלורית של שירה- קציצות דלורית עם רוטב עגבניות וחלב קוקוס
קציצות:
דלורית
2 קישואים
בצל גדול קצוץ ומטוגן
עירית שומית קצוצה
¼ פחית חלב קוקוס
ביצה/טחינה
מלח ופלפל
מגרדים לקערה את הדלורית והקישואים. מוסיפים את הבצל, העירית השומית, חלב הקוקוס ומתבלים במלח ופלפל (אם יש אז לבן). להדבקת העיסה אפשר להשתמש בביצה או בכמות יפה של טחינה.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ואופים בתנור כחצי שעה ב-200 מעלות (אפשר גם לטגן, זה תמיד טעים).
הרוטב:
בצל גדול5-6 עגבניות רכות
פלפל אדום/ירוק
חציל
¾ פחית חלב הקוקוס שנותרה
קארי
אגוז מוסקט
קינמון באבקה
רוטב סויה
פלפל
קוצצים את הבצל ומטגנים אותו יחד עם החציל חתוך לקוביות (אפשר בשמן קוקוס או קנולה). אחרי טיגון טוב מוסיפים את הפלפל חתוך למקלות לשתי דקות.
מוסיפים את העגבניות פרוסות דק, את חלב הקוקוס ואת שאר התבלינים לפי טעם (סויה מספיק 2-3 כפות).
מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה עד שנגמרת הסבלנות...
יוצקים את הרוטב על הקציצות ובתאבון!
(מתוך עלון מס' 9)
מתכונים מעניינים נוספים: