top of page

מתכונים של לקוחות - ירקות שונים

סלט מכסחת דשא – מאת הלקוחה יעל ניב

  • 2 חבילות פטרוזיליה קצוצה

  • 1 חבילה כוסברה קצוצה

  • קוביות גבינה מלוחה (בולגרית)

  • חופן חמוציות או צימוקים

  • תפוח עץ חתוך לקוביות

  • שבבי שקדים קלויים

אפשר להוסיף:

  • כרוב סגול (עדיף מבחינת הצבע) או לבן חתוך לקוביות קטנות

  • גרעיני רימון

  • חופן עדשים שחורות מונבטות

מערבבים הכל בקערה.

רוטב:

  • כשליש כוס שמן רגיל (קנולה, חמניות, או תירס)

  • כ- 2 כפות חומץ תפוחים

  • 1-2 שיני שום כתוש

  • רבע כפית חרדל

  • כרבע כפית סוכר

לטרוף היטב את כל החומרים יחד ולשפוך על הסלט. אפשר להכין את הסלט גם יום לפני הארוחה. בניוגד לסלטים אחרים הוא אינו מאבד את טעמו או טריותו גם כשהוא מעורבב עם הרוטב. רק את השקדים רצוי לפזר מלמעלה רגע לפני ההגשה כדי שלא יתרככו.

(מתוך עלון מס' 16)

קיש כרישה ומנגולד וקישוטי עגבניות שרי - מאת הלקוחה אביב

תחתית בצק פריך: (ניתן להשתמש בכל מתכון אחר)

  • 2 כוסות קמח

  • 100 גר חמאה

  • חצי גביע שמנת חמוצה

  • רבע כפית מלח

יש לערבל את החומרים לפירורים, לעטוף בניילון נצמד לחצי שעה, לרדד לתבנית, לאפות אפייה עיוורת (לבדוק באינטרנט איך, למי שלא יודע) לכעשר דקות ואז לעוד 5-10 דקות.

מלית:

  • 4 כרישות

  • 1 בצל

  • זר מנגולד

  • כ-15 עגבניות שרי

  • 2 שיני שום

  • צנוברים

  • בזיליקום+פטרוזיליה קצוצה

  • מלח ופלפל

  • חצי מיכל שמנת מתוקה/מיכל שלם

  • חצי גביע יוגורט/גביע שלם

  • 1 ביצה

  • כ-4 כפות פירורי לחם

  • גבינה כלשהי מגוררת

  • חרדל דיז'ון

יש למרוח שכבה של חרדל דיזון על התחתית האפויה.

לטגן-לאדות כרישה, שום ומנגולד.

להוסיף לכל שאר חומרי המלית ולצקת על התחתית האפוייה. (אפשר לגוון ולשנות, זה יצא טוב כל עוד המלית לא נוזלית).

לסדר את עגבניות השרי מעל במעגלים יפים.

לאפות על חום 180 מעלות, כחצי שעה או יותר, עד שהמלית מתייצבת.

(מתוך עלון מס' 8)

ירקות ממולאים בתנור - מאת הלקוחה אביב

מתכון פריסטייל - ללא כמויות מדוייקות

להוריד את ה"כובע" מקישואים עגולים ופלפלים ירוקים (6 לפחות סה"כ)

לרוקן את התוך של הקישואים ולשמור.

לסדר את הירקות בתבנית, ולפזר מסביב עגבניות שרי.

לקצוץ את הפנים של הקישואים עם 1 בצל, 2 שיני שום, פרוסה עבה של טופו. לטגן עם זרעי כמון.

לשטוף ולסנן היטב כחצי כוס קינואה, ולערבב בקערה עם פקאנים קצוצים, פטריות קצוצות, פטרוזיליה וגבינה לפי החשק.

להוסיף את התערובת מהמחבת.

לתבל בחצי כפית מלח והרבה פלפל שחור.

למלא את הירקות עם התערובת, ולסגור את ה"כובעים".

להכין רוטב של ככוס מים רותחים עם מיץ עגבניות (או מים רותחים עם רסק עגבניות) ו-2 שיני שום פרוסות, מלח ופלפל כך שיגיעו כמעט עד לגובה העליון של הירקות הממולאים.

לצקת את הרוטב בין הירקות.

לאפות בתנור על 180 מעלות במשך למעלה משעה, מכוסה בנייר אלומיניום.הרוטב יבעבע, ועם פתיחת הכיסוי יתחיל להצטמצם.

להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות עד ריכוך הירקות (אפשר לתקוע בעדינות סכין מדי פעם), יש לצקת מהרוטב על הירקות כל הזמן, עד שמתרככים.

(מתוך עלון מס' 8)

מהמטבח של יעל הלקוחה

"הקישואים עגלגלי הבטן בצבעי צהוב ירוק" , במטבחה של יעל זכו לטיפוח יצירתי במיוחד. אנו מזכירים לכם שאנו תמיד שמחים לקבל מתכונים מהמטבח שלכם.

הכנת המלית:

מבשלים חצי בישול חצי כוס אורז עם אורגנו טרי, פפריקה, מעט אגוז מוסקט ומלח.

מבשלים חצי בישול עדשים שחורות במעט מלח.

מרוקנים את הקישואים.

מזהיבים בצל קצוץ ושתי שיני שום פרוסות דק. מוסיפים למחבת את תכולת הקישואים ומקפיצים עד שמתרכך חלקית.

מערבבים בקערה את תכולת הקישואים, האורז, והעדשים יחד עם הרבה טימין טרי, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו טרי, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

קולים צנוברים/פיסטוקים ו/או כל אגוז אחר שנראה לכם מתאים. מוסיפים לתערובת.

הכנת הרוטב:

מזהיבים במחבת עמוקה (סוטאז') בצל ושום. מוסיפים סלסלה וחצי של פטריות פרוסות דק. מוסיפים מים ויין לבן. מעט אבקת מרק פטריות, גבעולי טימין, מלח ופלפל. מרתיחים ומשאירים לרתיחה קלה במחבת מכוסה עד שהרוטב מקבל טעם.

הרכבת המנה:

ממלאים כל קישוא במלית. מכניסים לרוטב, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש.

מבשלים מכוסה על אש קטנה כ 20-30 דקות, עד שהקישוא "מגיב בחבה" דהיינו- רך, אך לא קווצ'י.

כפי שאפשר לראות בתמונה, המלית הספיקה להרבה יותר קישואים, לכן מילאנו בה גם קישואים ארוכים ואפילו שתי עגבניות (שהתרככו יותר מדי בבישול הכללי, כך שהיו למעשה מיותרות).

יצאה מנה ממש משובחת!

(מתוך עלון מס' 49)

פשטידת דלורית וכרישה - מאת הלקוחות אור ואמיר

  • קולפים 3-4 דלוריות קטנות וחותכים לקוביות קטנות. מכניסים לתנור בכלי מכוסה (פיירקס, נייר אפייה או נייר כסף -פחות מומלץ) במצב גריל עם שמן זית, בלסמי, מלח ופלפל עד שהן מתרככות.

  • מקפיצים קלות 3-4 כרישות חתוכות לפרוסות דקות עם קצת שמן זית במחבת.

  • בינתיים - מערבבים כוס וחצי קמח כוסמין (או קמח אחר שאתם אוהבים), חצי שקית אבקת אפייה, כוס יוגורט עזים, כף טחינה וכף מים (אפשר ביצה במקום הטחינה, אני לא כלכך אוהבת).

  • מגררים פנימה כמות יפה של גבינת עזים קשה.

  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ואפשר גם צנוברים - מאוד מוסיף.

  • מוסיפים לתערובת את הדלורית והכרישה ושופכים לתבנית משומנת קלות. אפשר לפזר קצח ושומשום מעל.

  • מכניסים לתנור (שכבר חומם לכבוד הדלורית), 30-40 דקות (מאוד תלוי בתנור) ב180 מעלות.

(מתוך עלון מס' 64)

סושי טבעוני (מאת ידידת קיימא אסתר סחנובסקי)

  1. לפרוס את המלפפון לאורך - כמה שיותר דק.

  2. לגלגל בתוך רצועות המלפפון ירקות פועלים מכל הבא ליד- במקרה הזה שבתמונה יש אבוקדו, אספרגוס, נבטים, פטרוזיליה. ניתן כמובן לשים אפשר לשים כרוב אדום, בטטה אפויה, פטריות, חציל אפוי/מטוגן, וכל מה שרק רוצים.

  3. מומלץ לטבול ברוטב סויה או טריאקי.

(מתוך עלון מס' 94)

עלי אורז ממולאים - (מאת גילת רווה אור)

מתכון טבעוני, פשוט, ובריא.

מנה יפהפיה ומרשימה שתוציא קריאות התפעלות מכל מי שיטעם אותה. מנה מושלמת לאירוח ובכלל.

עלי אורז הם נטולי שומן, נטולי גלוטן. ללא צבעי מאכל וחומרים משמרים, ודלים בקלוריות.

לפרטים נוספים על סדנאות הבישול של גילת - לחצו כאן.

מצרכים:

  • חבילת עלי אורז גדולים

  • כרוב סגול/ ירוק קצוץ לרצועות דקות

  • מלפפון, קישוא וגזר חתוכים לגפרורים

  • אבוקדו לא בשל מידי חתוך לרצועות

  • עירית/ בצל ירוק חתוכים לחתיכות קטנות

  • כוסברה קצוצה ( לא חובה)

  • שמן שומשום/ רוטב סויה/ רוטב צ'ילי

הכנה:

  • הכנת רוטב בוטנים:חמאת בוטנים-2-3 כפות, פחית חלב קוקוס ורוטב סויה-3-4 כפות(או לפי הטעם)- מבשלים כ-2-3 דקות עד שמתאחד ומסמיך.

  • משרים עלה אורז אחד בקערה עם מים חמימים כחצי דקה או עד שמתרכך

  • מוציאים ומניחים על קרש חיתוך או כל משטח יבש אחר

  • מניחים מרכיבי המילוי במרכז העלה, נזהרים לא לשים הרבה מידי המלית והרטבים ומגלגלים וסוגרים.

(מתוך עלון מס' 98)

קישוא עגול ממולא – מאת הלקוחה ג'יל (שביקרה בחווה וקטפה את הקישואים בעצמה!)

  • קחו קישוא עגול וחתכו את החלק העליון ( את ה"כובע").

  • הוציאו את פנים הקישוא וחתכו את "פנים הקישוא" לקוביות.

  • טגנו בשמן זית את הירקות האהובים עליכם מסל הירקות של קיימא! גזר, בצל, שום, ירקות שורש, ירוקים למיניהם...וכמובן את קוביות הקישוא.

  • ערבבו היטב והוסיפו תבלינים כאהבתכם.

  • הניחו את תערובת הירקות בתוך "קערות" הקישוא הריקיות.

  • הוסיפו גבינת פרמזן מגורדת מעל.

  • הניחו מעל את ה"כובע" של הקישוא, ואפו בתנור בחום של 175 מעלות צלזיוס עד שהקישוא מתרכך.

(מתוך עלון מס' 104)

דלעת ערמונים של הלקוחה חנה

  • חוצים את הדלעות ומרוקנים גרעינים.

  • מחלקים את החצאים לשניים ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

  • מברישים בסירופ מייפל (אמיתי!), מזלפים בנדיבות שמן זית, מניחים בכל ש"קערית" (של דלעת) 3 עלי טרגון ומתבלים במלח גס ופלפל שחור טחון טרי.

  • אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה (תלוי בתנור, בודקים שסכין קטנה ננעצת בקלות).

  • מסדרים יפה על צלחת הגשה, עורמים כפית שמנת חמוצה על כל מנה ומקשטים בעלה טרגון נוסף.

(מתוך עלון מס' 106)

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page