כתום בחווה - מתכוני דלעת
עוגת דלעת אישית עם פרג וצימוקים בקוואנטרו (ליקר תפוזים)
"עוגה נפלאה שמחליפה בקלות את עוגת הגזר הנפוצה. זוהי עוגה אידיאלית למי שנרתע מהקצפה. היא פשוטה להכנה - כל הנדרש הוא סיר קטן וקערה. העוגה טעימה ובריאה יותר מאחיותיה האמריקאיות, העתירות סוכר וחמאה. חשוב לטחון את הפרג לקראת האפייה, כי פרג טחון לא טרי עלול להיות מריר"
חומרים (18-15 יחידות):
500 גרם (נטו) דלעת קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
200 גרם סוכר
500 מ"ל מים
סרט של קליפת לימון באורך 5 ס"מ
2 כפות קוואנטרו
לבלילה:
50 גרם צימוקים
2 כפות קוואנטרו
2 כפות מיץ תפוזים
150 גרם (3/4 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
80 גרם חמאה נוזלית
גרידה מתפוז שלם
2 ביצים
כוס (140 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלא מנופה
חצי כוס (70 גרם) קמח כוסמין לבן
חצי כפית סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
50 גרם פרג טחון
הכנה: מניחים בסיר בינוני סוכר, מים וקליפת לימון. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים על אש בינונית 40 דקות, לא מכוסה. מכבים, מוסיפים קוואנטרו ומצננים בסירופ. שולפים את קוביות הדלעת מהסירופ לצלחת, מועכים היטב במזלג. מעבירים למסננת ומסננים חצי שעה.
בזמן הבישול משרים בקערה קטנה צימוקים בקאוונטרו ומיץ תפוזים לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה מערבבים היטב דלעת מסוננת, סוכר, חמאה, גרידת תפוז וביצים. מנפים את החומרים היבשים, מוסיפים פרג ומערבבים. מוסיפים לקערה בבת אחת את החומרים היבשים, מערבבים קלות, מוסיפים צימוקים, מיץ תפוזים וקאוונטרו ומערבבים מעט.
בעזרת שתי כפיות ממלאים תבנית שקעים מסיליקון, משומנת קלות בחמאה, ואופים 20 דקות.
הצעת הגשה חגיגית: מרתיחים במחבת 2 כפות דבש עם 2 כפות מיץ תפוזים, מבשלים דקה. מוסיפים כף גרעיני דלעת קלויים, כף פרג לא טחון וכף צימוקים. מניחים כפית מהתערובת מעל כל עוגה אישית חמימה ומגישים.
(מתוך עלון מס' 11)
צ'רשי- ממרח דלעת טריפולטאי
השבוע כולנו נהנה מדלעת בסל הירקות. הנה רעיון מעולה לממרח דלעת.
ממרח דלעת חמוץ חריף שמתפקד כמו הטחינה של הקוסקוס ומוסיף לו עסיסיות.
מעולה גם כממרח לסנדוויצ'ים או כמטבל לצד עוף צלוי או דג מטוגן.
1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה גס
1/4 ק"ג בטטה קלופה וחתוכה גס
1/4 ק"ג דלורית קלופה וחתוכה גס
1/4 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
1/2 כפית קימל טחון
1.5 כפית פפריקה חריפה
שן שום
3 כפות מחית לימון כבוש
2 כפיות מלח
5 כפות שמן זית
מניחים את כל הירקות בסיר ויוצקים עליהם מים עד 3/4 גובהם. מביאים
לרתיחה ומבשלים כ- 25-30 דקות עד שתפוח האדמה רך. מסננים ומשאירים את
הירקות במסננת ל-5 דקות להגרת נוזלים.
מעבירים את הירקות למעבד מזון, מוסיפים את שאר החומרים וטוחנים 2-3
דקות בפולסים למחית במרקם גס וגבשושי. מצננים היטב. מוטב להכין יום לפני
הארוחה כדי שהטעמים יתגבשו.
נשמר עד שבועיים במקרר בצנצנת אטומה עם מעט שמן מעל.
בתאבון!
(מתוך עלון מס' 65)
דלעת צלויה בתנור
לוקחים דלעת ( ערמונים או ספגטי, נאפולי או פרובנס… ) חוצים אותה, או חותכים אותה לפרוסות ( מקסימום 2 ס"מ עובי הדלעת). צולים בתנור בגריל כ- 20 דקות. מומלץ להפוך את צידם באמצע הצלייה. מוציאים מהתנור ומתבלים בשמן זית/ חמאה, פלפל, מלח.
פשוט וקל...
(מתוך עלון מס' 53)
מתכונים נוספים מעניינים:
דלעת ספגטי עם פסטו