top of page

מתכוני חצילים - זווית אחרת לבישול במטבח

מהמטבח… (החצילים של גילה)

מפגש אקראי במכולת בית זית הניב לנו פגישה עם הגר גורן בתה של גילה ושיחה ערנית על איך באמת צולים חציל ולמה חייבים שום, והרבה:

חותכים חצילים לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ,מסדרים על מגש, מפזרים מלח גס מעל ומניחים בשמש לשעתיים-שלוש.

מסדרים בתבנית [מנערים מהם את המלח], מורחים על כל אחד שמן [רצוי זית] ושמים בגריל עד השחמה, אח"כ הופכים, מורחים גם בצד השני בשמן ועד השחמה [לא לשרוף..]

מכינים בצד:

שום כתוש+פלפל גרוס+שמן זית

מוציאים מהתנור וכשהחציל עוד חם מורחים כל פרוסה בשום,פלפל, שמן זית ומניחים כך פרוסה על פרוסה כמו מגדל.

שמים בכלי סגור אחרי שמתקרר קצת [אם לא אוכלים הכל מיד] ובמקרר.

מעולה עם לחם ככה סתם .

או שאפשר לגלגל כל פרוסה עם מעט גבינת עיזים זה טעים עם הגבינה ומקסים בהגשה.

בתאבון

(מתוך עלון מס' 55)

פרמאג'נה של חצילים ( אפשר גם קישואים)

  • 2-3 חצילים

  • חצי קילו עגבניות קלופות ומרוסקות

  • בצל בינוי קצוץ

  • 2 שיני שום קצוצות

  • שתי כפות בזיליקום קצוץ

  • שמן זית

  • שלוש ביצים קשות חתוכות לפרוסות

  • שלוש מוצרלות חתוכות לפרוסות דקות ומיובשות היטב בנייר סופג

  • 150 ג' גבינת פרמאז'ן מגורדת

  • מלח ופלפל.

מניחים פרוסות חציל (עדיף לפרוס אותן לרוחב) עם מלח גס על מגש ונותנים להן לנוח כחצי שעה.

לאחר מכן שוטפים את המלח מהפרוסות ומניחים להן להתייבש או מייבשים בנייר סופג. מטגנים בשמן זית, טיגון קצר עד השחמה.

מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום, מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומפלפלים. לאחר כרבע שעת בישול מוסיפים את הבזיליקום ומסירים מהאש. בתבנית בינונית ומשומנת קלות, מניחים את פרוסת החציל, עליה מפזרים פרמזן, גבינת מוצרלה, ביצה ורוטב עגבניות ושוב חציל וכן הלאה.. השכבה העליונה חייבת להיות של רוטב העגבניות.

אופים בתנור למשך חצי שעה בחום של 180 מעלות.

בתאבון!

(מתוך עלון מס' 61)

רול חצילים (מאת הלקוחה יהודית בן סוזן)

בצער רב (לפחות של חלקנו) אנחנו מתקרבים לסוף עונת החצילים בחווה.

מצרכים:

  • 3 חצילים בינוניים

  • 200 גר׳ גבינת פטה/בולגרית

  • 200 גר׳ גבינת לבנה/גבינה לבנה

  • צרור עלי בזיליקום

  • 1 כוס קמח

  • שמן

לרוטב:

  • 4 עגבניות חתוכות

  • 1 בצל קצוץ

  • 4 שיני שום חתוכות

  • כפית סוכר

  • כף קמח

  • שמן זית

  • קורט מלח ופלפל

להכנת החצילים:

חתכו את החצילים לאורך לפרוסות עבות.

בצלחת, הניחו את הקמח ועטפו את החצילים בקמח.

לאחר מכן טגנו את החצילים בשמן עד הזהבה

העבירו את החצילים לנייר סופג כדי שיתקרר מעט ופזרו מעט מלח.

ערבבו את 2 סוגי הגבינות יחד עם מעט מלח ופלפל.

כאשר החצילים התקררו מעט הניחו אותם על צלחת, הניחו עליהם כף/כפית של מיקס הגבינה ועלה של בזיליקום וגלגלו בזהירות.

להכנת הרוטב:

טגנו בשמן זית את הבצל ושום עד שהבצל מתרכך מעט. הוסיפו את העגבניות ובשלו עד שרוב הנוזלים מתאדים. הוסיפו מלח, פלפל וכל תבלין שאהוב אצלכם והמשיכו לערבב עד שהרוטב מתעבה יותר.

ניתן להניח את הרוטב בצלחת הגשה ומעליו את החצילים או להניח את החצילים ומעליהם את הרוטב.

בתאבון.

(מתוך עלון מס' 70)

מתכונים מעניינים נוספים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page