top of page

מתכונים לאחות של הבצל הירוק... מתכוני כרישה!


כרישה בחמאה ולימון

טעמה העדין של הכרישה מתחבר היטב ללימון ולחמאה.

2 כרישות שלמות חתוכות באורך של 5 ס"מ (רק החלקים הלבנים).

2 כפות סוכר

2לימונים סחוטים.

10 גרם חמאה.

חצי כפית מלח

מטגנים בסיר קטן את הכרישה עם חמאה כ- 3 דקות, מוסיפים מים ולימון ביחס של 1:1 עד שהכרישה מכוסה בנוזלים. אם לא הצלחתם לכסות את הכרישה, הוסיפו לימון סחוט ומים באותו היחס. הוסיפו את הסוכר והמלח, הביאו לרתיחה ובשלו באש קטנה עד שהכרישה רכה מאוד (כחצי שעה), בשלב הזה כדאי לטעום את הרוטב ולהחליט אם להוסיף עוד סוכר. כעת יש לפתוח את המכסה ולצמצם את הרוטב לשביעות רצונכם.

(מתוך עלון מס' 58)

קציצות כרישה וקישואים

מצרכים:

  • 5 קישואים

  • 1 כרישה (החלק התחתון-הלבן בלבד), פרוסה לטבעות דקות

  • 2 בצלים קצוצים

  • צרור פטרוזליה/כוסברה-ע"פ הטעם, קצוצה

  • 1/2 כוס קוואקר דק

  • 3 ביצים

  • מלח ופלפל ע"פ הטעם

הכנה:

  • מקלפים את הקישואים ומגררים על מגרדת בחלק הגס. מניחים בקערה, מפזרים 1/2 כפית מלח ומניחים בצד ל-10 דקות.

  • לאחר מכן, סוחטים את הקישואים ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל ירוק, כרישה, פטרוזליה ,קוואקר, מלח, פלפל וביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • מחממים מחבת עם שמן. כשהשמן חם מטגנים את הלביבות (לוקחים כף מהתערובת לקבלת לביבות אחידות) משני הצדדים, עד להשחמה. מניחים על נייר סופג.

מתכונים נוספים מעניינים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page