top of page

הירק המעניין של החורף...מתכונים לקולורבי!

מתכונים לקולורבי

קולורבי בתנור

חומרים ל-4 מנות

  • 4 קולרבי בינוניים ומוצקים

  • עלים טריים מ 4-5 גבעולי זעתר (אם אין אפשר להחליף באורגנו)

  • שמן זית

  • מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מקלפים את הקולרבי ומוודאים שהחלק התחתון שלו יהיה ישר, כדי שיעמוד יציב. מניחים בקערת ערבוב, יוצקים מעט שמן זית, זורים מעט מלח גס ומעסים את הקולרבי כך שייעטפו במלח ובשמן מכל הכיוונים.

מניחים את הקולרבי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30-35 דקות, עד שהקולרבי משחימים מעט, מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מוציאים ומניחים להצטנן מעט.

בעזרת כף מחלצים בעדינות את פנים הקולרבי ויוצרים מהם מעין קעריות קטנות. את התוכן שחילצנו מניחים על גבי קרש חיתוך וקוצצים יחד עם עלי הזעתר הטריים. מתבלים במעט מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי ומעט שמן זית.

ממלאים את קעריות הקולרבי בתוכן הקצוץ עם הזעתר, מעטרים בעלי זעתר קטנטנים ומגישים (ניתן להכין כמה שעות מראש ולחמם כמה דקות בתנור לפני ההגשה).

(מתוך עלון 69)

מתכונים מעניינים נוספים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page