top of page

מתכונים מיוחדים לתרד...


תרד מאודה בשמן זית עם גבינה צפתית.

צרור עלי תרד שטופים ללא הגבעולים ( אם מדובר בתרד החורף אין צורך להוריד את הגבעולים),100 גר' גבינה צפתית יבשה, שמן זית, מעט מלח.

מכניסים את העלים לסיר (מיד לאחר שטיפתם כשהם עדיין רטובים), ממליחים מעט ומבשלים מספר דקות על אש בינונית עם מכסה סגור, עד שהעלים מתרככים. מסננים את העלים מהנוזלים ומוסיפים שמן זית בנדיבות, מגרדים בפומפיה את הגבינה מעל התרד, מערבבים ומגישים.

בתאבון!

(מתוך עלון מס' 71)

תרד טורקי עם יוגורט

קוצצים 2 כרישות (החלק הלבן) ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים שני שיני שום פרוסות וצרור תרד שטוף, מערבבים כ- 2 דקות, מטבלים במלח,פלפל וחצי לימון ומורידים מהאש. בסיר נוסף מבשלים חצי ליטר יוגורט ( עדיף יוגורט עיזים או כבשים) על אש נמוכה מאוד וגם כאן מוסיפים מלח ופלפל. אחרי 2 דקות, כשהיוגורט חם, מוסיפים את התרד המטוגן, מתקנים תיבול, ובהגשה מוסיפים שקדים קלויים או צנוברים. אפשר גם להזליף מעט שמן זית.

(מתוך עלון מס' 71)

מתכונים נוספים מעניינים:

כתבות אחרונות

חיפוש לפי תגים

bottom of page