הירקות הלבנים והסגולים... מתכוני כרוב!
כרוב צלוי בתנור (של נדב)
מצרכים:
כרוב/חצי כרוב, חתוך לרצועות עבות
טימין/רוזמרין
שמן זית
מלח
הכנה:
מבשלים את הכרוב במים רותחים כ- 5 דקות, מורידים לפני שהוא מתרכך מידי.
מערבבים בתוך קערה את הכרוב עם השמן זית כך שכל הכרוב מכוסה שמן זית. אם ממהרים ניתן לפזר את חתיכות הכרוב על נייר אפיה (על גבי תבנית) ולמזוג עליו שמן זית.
מעבירים את הכרוב לתבנית אפיה. מפזרים מעט מלח ואת הטימין/רוזמרין על הכרוב.
אופים כ-15 דקות, עד שהכרוב מתחיל להזהיב.
(מתוך עלון מס' 91)
סלט כרוב וחמוציות עם רוטב מיונז חרדל מעניין
לסלט
כרוב חתוך דק דק
3 גזרים מגורדים
3 חופנים של חמוציות
לרוטב
6 כפות שמן זית
כפית סוכר
כפית מיונז
כפית חרדל
כפית שום כתוש
מלח ופלפל ע"פ הטעם
הכנה:
לערבב את הכרוב, גזר והחמוציות.
בצנצנת קטנה לערבב את מצרכי הרוטב ולשמור בצד. לפני ההגשה לשקשק את הצנצנת כמה פעמים
(מתוך עלון מס' 95)
הנה מספר מתכונים מעניינים לכרוב: