הירקות הלבנים והסגולים... מתכוני כרוב!

March 8, 2015

 

 

כרוב צלוי בתנור (של נדב)

 

מצרכים:

  • כרוב/חצי כרוב, חתוך לרצועות עבות

  • טימין/רוזמרין

  • שמן זית

  • מלח

הכנה:

  • מבשלים את הכרוב במים רותחים כ- 5 דקות, מורידים לפני שהוא מתרכך מידי.

  • מערבבים בתוך קערה את הכרוב עם השמן זית כך שכל הכרוב מכוסה שמן זית. אם ממהרים ניתן לפזר את חתיכות הכרוב על נייר אפיה (על גבי תבנית) ולמזוג עליו שמן זית.

  • מעבירים את הכרוב לתבנית אפיה. מפזרים מעט מלח ואת הטימין/רוזמרין על הכרוב.

  • אופים כ-15 דקות, עד שהכרוב מתחיל להזהיב.

(מתוך עלון מס' 91)

 

 

סלט כרוב וחמוציות עם רוטב מיונז חרדל מעניין

לסלט

  • כרוב חתוך דק דק

  • 3 גזרים מגורדים

  • 3 חופנים של חמוציות

לרוטב

  • 6 כפות שמן זית

  • כפית סוכר

  • כפית מיונז

  • כפית חרדל

  • כפית שום כתוש

  • מלח ופלפל ע"פ הטעם

הכנה:

  • לערבב את הכרוב, גזר והחמוציות.

  • בצנצנת קטנה לערבב את מצרכי הרוטב ולשמור בצד. לפני ההגשה לשקשק את הצנצנת כמה פעמים

(מתוך עלון מס' 95)

 

הנה מספר מתכונים מעניינים לכרוב:

 

סלט קייל, תירס וכרוב

סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט תמרים

סלט כרוב וגזר אסייתי

כרוב ברוטב עגבניות

סלט כרוב סגול

 

Please reload

כתבות אחרונות
Please reload

חיפוש לפי תגים
Please reload

(עמותת קיימא"- ארגון נוער סביבתי חברתי (ע.ר 580568103"

© All Rights Reserved Kaima 2013